Instrumente de lucru si solutii financiare pentru relansare economica si sociala in Regiunea Dunarii – Bazinul Marii Negre

0
In contextul pregatirilor pentru depunerea de proiecte de investitii si accesarea noilor oportunitati de finantare UE pentru Regiunea Dunarii – Bazinul Marii Negre, Reteaua Regionala pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre-Regiunea Dunarii, prezidata de E.S. Domnul Ambasador Liviu BOTA, va organiza Forumul „Ziua Maritima Europeana in Romania„, sub genericul „Confluente strategice intre Marea Neagra si Dunare: poarta catre noi oportunitati de investitii inovative” – Bucuresti, Palatul Parlamentului, 17 mai 2012.

Reamintim ca aceasta este editia a II-a a unicului HIGH LEVEL STAKEHOLDERS FORUM din zona de jonctiune Dunare-Bazinul Marii Negre, realizat in parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Biroul Coordonatorului National pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), precum si cu amabilul sprijin al Comisiei Europene, Parlamentului Romaniei si al Academiei Romane. Reuniunea este gandita ca o confruntare benefica de expertiza si de idei intre principalii stakeholderi din mediul de afaceri, academic si sectorul neguvernamental cu reprezentantii institutiilor UE si autoritatilor publice centrale din Romania.

Participantii au posibilitatea practica de a se informa asupra noilor oportunitati de finantare europeana pentru Bazinul Marii Negre-Regiunea Dunarii, a forma consortii internationale viabile, a promova proiectele si initiativele actuale sau de perspectiva si a cunoaste in mod direct pe decidentii si liderii celor mai inovative proiecte din aceasta zona geo-economica. in acest context, va fi prezentat si Ghidul de implementare a proiectelor in cadrul SUERD, coordonat de Ministerul Afacerilor Externe in parteneriat cu Consiliul Oraselor si Regiunilor Dunarene.

Forumul cuprinde patru principale secvente / instrumente de lucru:

  • Know-How Transfer & Empowering Session: „Cum sa atragem noile finantari UE pentru Bazinul Marii Negre-Regiunea Dunarii: solutii integrate Social Media si Knowledge Management pentru proiecte si afaceri europene”.
  • Reuniunea Stakeholderilor la nivel inalt pentru implementarea Strategiei EU pentru Regiunea Dunarii si selectarea proiectelor prioritare in Bazinul Marii Negre si Regiunea Dunarii, cu participarea reprezentantilor celor mai importante institutii europene in domeniu.
  • Sesiunea de negocieri pentru formare de consortii parteneriale prin Business Matching Point.
  • Expozitia de Idei, Initiative, Proiecte, Retele inovative in Regiunea Dunarii – Bazinul Marii Negre.

In final, va avea loc Gala de Decernare a Trofeelor „Black Sea-Danubian Social & Economic Innovator” (ed. II), care promoveaza si rasplateste excelenta in inovare, obiectiv important si al Centrului Regional de Excelenta FuturICT-Knowledge Accelerator, realizat in parteneriat cu ANCS si Academia Romana.

Pentru mai multe informatii asupra pachetelor de beneficii si a conditiilor de inscriere, puteti contacta Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax: 021.2304997, e-mail: [email protected] sau consulta pagina de internet: www.houseofeurope.ro.

Parteneri media (lista provizorie): Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro,  ComunicateMedia.ro, Early Warning Support – „EU-RO Clearing Funds”.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.