Institutul de Administrare a Afacerilor – noua denumire a institutului din cadrul ASEBUSS

0
asebuss_nou„Institutul de Administratie Publica si a Afacerilor” din Bucuresti din cadrul Fundatiei „Scoala Postuniversitara de Afaceri Romano-Americana – ASEBUSS isi schimba denumirea in „Institutul de Administrare a Afacerilor” din Bucuresti, conform Legii nr. 252 din Monitorul Oficial numarul 462, din 3 iulie 2009.

Potrivit legii, sub noua denumire, Institutul de Administrare a Afacerilor din municipiul Bucuresti, este o institutie de invatamant superior postuniversitar – scoala de studii academice postuniversitare, persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, parte a sistemului national de invatamant.

Aceasta schimbare a denumirii are rolul de a reflecta mai fidel profilul Institutului si concentrarea pe activitatea de baza a acestuia, de a forma o elita de lideri competitivi prin programe educationale de afaceri care sa indeplineasca standardele stabilite de cele mai bune scoli de afaceri din lume.

Institutul de Administrare a Afacetilor din Bucuresti (IAAB) organizeaza programul romano-american de Executive MBA (EMBA), in parteneriat cu Kennesaw State University (KSU), Atlanta, Georgia, o prestigioasa universitate din S.U.A. KSU deruleaza programe de MBA destinate domeniului de afaceri din 1985 si ocupa, incepand cu anul 2000, locul al doilea ca marime intre programele EMBA din Georgia, S.U.A. KSU este acreditata de Association of Advanced Collegiate Business Schools (AACSB), cel mai inalt for international de acreditare in domeniul economic si al afacerilor si a devenit in 2007 membra a European Foundation for Management Development (EFMD).

Segmentul de piata caruia ne adresam, format din manageri cu potential inalt, dinamici, foarte motivati, flexibili, deschisi catre noi cunostinte si experiente, dornici de a-si imbunatati calitatile de lideri, reprezinta un motiv in plus de a folosi metode de predare inovatoare si permanent imbunatatite. Planul de invatamant este adaptat la managementul schimbarii in conditii de risc si incertitudine la nivel global si regional.

Cursantii ASEBUSS provin din majoritatea industriilor (Transporturi – 6%; Bancar/Financiar – 19%; FMCG – 9%; Domeniul Farmaceutic – 7% etc.) si detin pozitii cheie in cadrul firmelor unde lucreaza (Management general – 33%; Marketing/Vanzari – 21%; Finante/Contabilitate – 20%; Managementul Proiectelor – 5%; IT – 16 % etc.), ei fiind reprezentantii unora dintre cele mai importante companii, atat romanesti, cat si multinationale, sau antreprenori de success. Media de varsta in cadrul unei clase EMBA este 34 ani, cu o experienta in munca in medie de 8 ani, iar in management de 6 ani.

Incepand cu 2003, ASEBUSS a extins componenta internationala a programului Executive MBA impreuna cu Kennesaw State University (KSU), Atlanta – Georgia. Noul format al programului Romano-American de Executive MBA ofera studentilor o si mai mare expunere internationala. Una dintre cele mai valoroase – si unica – oportunitate de invatare pe care o oferim implica experienta de a face parte dintr-o echipa internationala romano-americana de oameni de afaceri si de a comunica atat virtual (sistem de videoconferinta, Microsoft SharePoint etc.), cat si fata in fata, in cadrul Saptamanilor Rezidentiale din Romania si S.U.A. Lucrand in cadrul echipelor nationale si internationale de manageri pentru a realiza diverse teme si proiecte, participantii invata cum sa desfasoare activitati manageriale dincolo de barierele culturale, lingvistice, tehnologice si geografice.

Dedicat imbunatatirii continue a activitatii, Institutul de Administrare a Afacerilor din Bucuresti se bazeaza pe o experienta educationala care imbina teoria cu practica si promoveaza gandirea analitica, fundamentarea etica a deciziilor si orientarea proactiva.

In prezent, IAAB este o institutie privata, independenta, autorizata si acreditata de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii pentru a organiza programe academice in concordanta cu misiunea scolii, pregatind in cei 16 ani de la infiintare, in 1993, peste 1000 de absolventi de succes, formand astfel cea mai mare Comunitate de absolventi EMBA din Romania.

Contact:
Ioan Bianca,
ASEBUSS
Telefon: 319.64.40
E-mail: [email protected]
Web-site: www.asebuss.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.