In acest an, piata turismului de afaceri va creste cu 28%

0

5 februarie 2007

Presedintele Asociatiei Nationale a Organizatorilor Profesionisti de Conferinte si Expozitii – Romanian Convention Bureau (RCB), Paul Marasoiu estimeaza pentru 2007, o crestere a turismului de business cu 28 procente.

Anul trecut, acest segment de activitate a concentrat  420 de milioane de euro. Potrivit oficialilor de la RCB, in prezent turismul de afaceri este principalul pilon de performanta a ospitalitatii romanesti.
La nivelul Romaniei, piata turismului de afaceri reprezinta 64 la suta din totalul industriei, a adaugat reprezentantul RCB. Comparativ cu turismul clasic, cel de afaceri atrage un profit in medie cu pana la 2,5 ori mai mult decat primul.

Pana in 2009, investitiile in acest sectorul ospitalitatii ajungand la peste 1,2 miliarde de euro, fonduri provenite de la investitori romani si straini, dar si din programele europene, prognozeaza Paul Marasoiu.
De asemenea, in timp, odata cu cresterea si diversificarea zonala a capacitatilor de cazare si a functiunilor turistice vor fi stopate majorarile artificiale din varfurile de sezon, a completat reprezentantul RCB.

In prezent, Romania are o capacitate de aproximativ 1% din populatia tarii, prag cu mult inferior nevoilor si intentiilor de calatorie atat ale turistilor interni si straini. Aceasta situatie incurajeaza monopolismul din tarife si restrangerea fortata si artificiala a dimensiunii cererii.

Piata romaneasca devine atractiva pentru marii tour-operatori internationali, dar si pentru companii faimoase. Potrivit lui Paul Marasoiu, Romania are sanse reale sa devina intr-un interval de timp scurt, cel mai important stat din punct de vedere al "safe country-urilor", deci destinatia-vedeta a investitorilor si turistilor din Europa si indeosebi din Europa de Est.

Sursa: Curierul National, 5 februarie 2007

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.