Impresii in urma Misiunii Economice „Invest in North-East Romania” din cadrul Expozitiei Mondiale EXPO Milano 2015

0

Expozitia Universala EXPO Milano 2015 si-a deschis portile pe 1 mai 2015, iar timp de 6 luni vor fi organizate expozitii si activitati culturale.

expo-milano-expozitie-romaniaIn acest sens, pe data de 11 iunie, in Pavilionul Romanei din cadrul Expozitiei, a avut loc Conferinta Invest in North-East Romania, unde au avut loc o serie de activitati, dezbateri si discutii cu reprezentanti atat din Romania cat si din Italia.

Acest eveniment a fost organizat de Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii, Arhipelago, ADR Nord Est si Tehnopolis.

expo-milano-romaniaConferinta a fost deschisa cu un mesaj de bun-venit adresat de domnul Comisar General al Romaniei la EXPO Milano, Georgian Ghervasie, un pilon important in indeplinirea obiectivelor delegatiei Invest in North-East Romania la acest eveniment.

Apoi, domnul consul George Bologan a vorbit despre avantajele deschiderii unei afaceri in Romania iar doamna Gabriela Macoveiu a explicat pe larg tuturor strainilor prezenti oportunitatile existente pentru cei care aleg sa investeasca in regiunea de Nord-Est a Romaniei.

expo-milano-invest-neDomnul Dumitru Luca a subliniat rolul Universitatii Al. I. Cuza Iasi in formarea specialistilor in timp ce sotia sa, Mihaela Luca, reprezentanta a Academiei Romane, a dus discutia in sfera cercetarii.

Conferinta a continuat cu expunerea domnului Razvan Doleanu, reprezentant al primariei Iasi, care a expus proiectele de succes ale Iasului din ultimii ani.

Ulterior, participantii au aflat noutati din domeniul pietei consultantei dar si a externalizarii serviciilor, de la doamna Dana Ghinet si de la domnul Alexandru Lazescu.

Marius Alexa, organizatorul principal al acestei Misiuni Economice, a prezentat clusterul ICONIC, un cluster de new media infiintat in orasul Iasi.

chiara-milani-expo-milanoItaly-Romania business forum a fost deschis de catre doamna Chiara Milani, din partea JCI Italia, care a vorbit de avantajele cooperarii internationale. Apoi, domnul Ercole Cauti, manager al grupului METRON si un vechi colaborator in proiectele regiunii de Nord Est, si-a exprimat interesul de a face parte din noile proiecte majore ale acestei regiuni de dezvoltare. Nu in cele din urma, domnul Domenico Farinelli, reprezentant al sectorului agroalimentar, a manifestat clare intentii de a investi in regiunea noastra.

Pentru destinderea participantilor, la restaurantul pavilionului, a avut loc o sesiune de b2b unde s-au servit mancaruri specifice romanesti si s-a degustat vin marca Gramma Wines avand drept somelier pe doamna Ioana Olteanu.

camera-comert-lombardia-expoUn moment important de mentionat in cadrul acestor zile a fost reprezentat de intalnirea delegatiei noastre cu reprezentanti ai Camerei de Comert a Lombardiei, ocazie cu care s-au stabilit premisele unei viitoare colaborari pe proiecte comune.

Prezenta delegatiei „Invest in North-East Romania” si-a atins telul propus si a reprezentat cu succes oportunitatile de business ale regiunii noastre.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.