Gestionarea deseurilor pentru IMM-uri

0

3 iulie  2007

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor lanseaza prezenta licitatie deschisa pentru "Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului privat in domeniul gestionarii deseurilor" ce urmeaza a fi implementata in cadrul Programului Phare 2005 – Coeziune Economica si Sociala.

Obiectivul general al Schemei de Granturi "Gestionarea deseurilor pentru IMM-uri" este acela de a oferi asistenta financiara IMM-urilor din cele opt regiuni ale Romaniei, care:
– actioneaza direct in sectorul privind gestionarea deseurilor;
– au un impact direct asupra sectorului de gestionare a deseurilor.

Scopul este de a le sprijini IMM-urile in eforturile lor de a reduce volumul deseurilor si/sau de a trata deseurile intr-un mod corespunzator.

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor asteapta propuneri de proiecte pentru a sustine dezvoltarea activitatilor de gestionare a deseurilor din partea intreprinderilor private mici si mijlocii.

Bugetul disponibil pentru aceasta licitatie este 8,66 milioane euro, din care 6,50 milioane euro din fonduri Phare si 2,16 milioane euro co-finantare de la bugetul de stat. Aceasta inseamna ca suma disponibila pentru fiecare regiune este de 1,08 milioane euro, din care 0,81 milioane euro din fonduri Phare si 0,27 milioane euro de la bugetul de stat.

Valoarea finantarii nerambursabile pentru aceste proiecte va fi cuprinsa intre 50.000 euro si 200.000 euro, pentru fiecare proiect. Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie cu un aport propriu de cel putin 50 %, in numerar, din bugetul proiectului.

Termenul limita de depunere a cererilor de finantare este 07 Septembrie 2007 ora locala 16:00. Acestea se vor depune la sediul ADR, din regiunea unde acestea urmeaza sa fie implementate.

Pentru mai multe detalii accesati pagina programului: PROGRAMUL PHARE 2005 CES – Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului privat al IMM in domeniul gestionarii deseurilor.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintei, 3 iulie 2007

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.