Galati, SolePAD, bani si solutii

0

5 aprilie 2007

Miercuri, 4 aprilie, aproape 100 de oameni de afaceri din judetele din sudul Moldovei au participat la cea de-a 17-a editie a conferintei de afaceri si tehnologie SolePAD, desfasurata la Galati, in sala de conferinte a Gradinii Botanice din orasul de la Dunare.

Organizata in orasul de la Dunare de Agora Media, cu sprijinul Parcului pentru Tehnologia Informatiei, conferinta SolePAD a avut loc la Galati pentru a doua oara.

La editia din acest an, prezentarile de la SolePAD s-au axat pe comunicatii de business, solutii de gestiune a intreprinderii, respectiv aplicatii de monitorizare a parcului auto prin sisteme GPS.

Astfel, Orange Romania a prezentat programul de comunicatii mobile de business dedicat firmelor mici si mijlocii, cu accent pe facilitatile Internetului mobil, AttoSOFT din Galati a explicat avantajele si performansele unui sistem informatic de tip ERP, ARoBS Transilvania Software a lansat provocarea de a folosi echipamente GPS pentru monitorizarea parcurilor auto, iar Aplix Brasov a oferit o alternativa eficienta la lucrul cu un volum mare de rapoarte. Dupa pauza, IT Training a prezentat noi posibilitati de obtinere a unui echilibru financiar optim.

Si cum pentru implementari si investitii sunt necesare fonduri, la SolePAD Galati s-a discutat si despre posibilitatile de obtinere a finantarilor necesare dezvoltarii intreprinderilor. Astfel, au sustinut prezentari reprezentantii MCTI (fonduri structurale pentru IT) si ai ANIMMC (programele de sustinere a inovatiei).

O interventie interesanta a fost cea a Directiei Finantelor Publice Galati, subiectul fiind modificarile fiscale datorate aderarii la UE, prezentare ce a fost sustinuta de Teodor Viorel, director executiv adjunct AMAVS si lector national agreat de CECAR.

Evenimentul organizat de Agora Media la Galati a fost promovat cu sprijinul partenerilor media: Finantare.ro, ProTV Galati-Braila, Monitorul de Galati, Antena 1 Galati-Braila, Expres TV, Viata Libera, ProFM, Kiss FM, Radio S, Zile si Nopti, PR Wave, respectiv publicatiile Agora Media: eWEEK, Channel Partner, Agora News.

SolePAD este programul de conferinte de la care firmele pot afla cum si cu ce pot realiza cele doua imperative ale managementului modern: folosirea sistemelor informatice si eficientizarea cheltuielilor. Management modern si eficient inseamna viteza de reactie la miscarile pietei si cerintele clientilor, respectiv control eficient al costurilor.

Urmatoarea conferinta SolePAD va avea loc la Bacau, in data de 4 mai.

Sursa: Agora Media, 5 aprilie 2007

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.