Forum Profinn 5 – 6 Octombrie 2006, Sinaia

0

05 octombrie 2006

In perioada 5 -6  Oct 2006 se desfasoara, la Sinaia, prima sesiune regionala a forumului Profinn "Cum sa ne pregatim pentru Fondurile Structurale", forum organizat de Global Services Group in parteneriat cu Federatia Autoritatilor Locale din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania si Asociatia Comunelor din Romania.

Obiectivele forumului sunt :

– Identificarea, dezvoltarea si implementarea proiectelor de interes local si regional
– Diseminarea informatiilor si instrumentelor de lucru practice pentru o abordare realista in accesarea fondurilor UE
– Finantarea autoritatilor publice locale in cadrul unor proiecte complexe.

"ALPHA BANK ROMANIA  va prezenta in cadrul evenimentului solutiile speciale de finantare destinate administratiei locale. Banca vine cu o oferta atractiva pentru municipalitatile mici si mijlocii din Romania, precum si pentru societatile detinute/controlate de acestea ce pot beneficia de finantare atat din surse proprii ALPHA BANK ROMANIA, precum si din cadrul facilitatii de finantare agreate cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si Uniunea Europeana” declara reprezentantii ALPHA BANK ROMANIA, in calitate de Partener Asociat al evenimentului.

La eveniment sunt prezenti  invitati din cadrul Ministerului Integrarii Europene, Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, Institutiilor Financiar – Bancare, precum si experti internationali din Olanda si UK care au implementat proiecte din fonduri structurale, precum si peste 100 reprezentanti ai Autoritatilor Publice Locale, Consultanti si Case de Avocatura.

"Integrarea cu succes in Uniunea Europeana si dezvoltarea economico-sociala a Romaniei in urmatorii douazeci de ani va depinde, in mare masura,  de capacitatea autoritatilor publice locale de a propune proiecte viabile care sa poata fi finantate prin fondurile structurale. Acest lucru reclama cresterea responsabilitatii si eficientei la nivelul autoritatilor locale, cu atat mai mult cu cat in context european regiunile si comunitatile locale sunt beneficiarele fondurilor structurale. Autoritatile locale vor trebui sa invete sa identifice prioritati si proiecte care sa raspunda cat mai bine necesitatilor comunitatilor lor si sa accepte competitia venita din partea altor regiuni nationale si europene.

Project Management Solution Constanta este un sustinator activ al initiativelor institutiilor publice si private de accesare a fondurilor structurale, implicandu-se atat in coagularea parteneriatelor intre beneficiari cat si in toate fazele managementului de proiect. In acest context, organizarea Forumului "Cum sa ne pregatim pentru Fondurile Structurale" reprezinta un demers necesar in efortul de constientizare si de educare a decidentilor publici în vederea imbunatatirii capacitatii de absorbtie a fondurilor europene declara Domnul Costin Sorici, Senior Partner Consultant,  Project Management Solution.

Forumul este organizat cu sprijinul Institutului National de Administratie in calitate de partener Institutional.
Parteneri Asociati: ALPHA BANK ROMANIA, Project Management Solution, PMS Consulting Group
Sponsor: BRD Groupe Societe Generale; Conmapro; Relians; Tuca, Zbarcea si Asociatii
Partener web: Net Clip

Parteneri Media: Finantare.ro, Mediafax, Romania Libera, Mix FM, Gandul, Bursa, Curierul National, Comunicatedepresa.ro, Euractiv.ro, Bucharest Daily News, Monitorul de Prahova, Monitorul de Suceava, Monitorul de Cluj, Monitorul de Alba, Managementulproiectelor.ro, Plandeafacere.ro  Smart Financial.ro si SmartBank.ro.

Pentru mai multe detalii:

Tel/Fax: 021 348 35 40; 021 348 56 42
Mobil: 0722 547 801; 0723 96 14 96
Email: [email protected]

Sursa: Redactie Plandeafacere.ro, 05 octombrie 2006 

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.