Fondurile structurale – de la oportunitate la posibilitate

0

3 mai 2007

Incepand cu anul acesta, Romania va beneficia pana in 2013 de sprijinul UE prin acordarea de fonduri structurale, in valoare de circa 28-30 miliarde de euro. Cum vom gestiona aceste fonduri si cat de pregatiti suntem sa le administram, ramane sa aflam.

Speram ca banii vor fi investiti eficient in proiecte pentru dezvoltarea locala. Dar pentru a putea avea acces la finantari trebuie sa fim informati si mai ales sa transformam oportunitatea accesarii fondurilor structurale in posibilitate, prin cunoasterea procedurilor europene si a modului de elaborare a proiectelor. Este de asemenea important sa identificam oportunitati de proiecte acum, prin formarea de parteneriate, un principiu fundamental al procesului de programare conform regulamentelor UE.

Care vor fi proiectele de succes ce vor atrage fonduri si cine le va administra?
Aceasta va fi tema principala a evenimentului PM Cafe in data de 8 mai 2007, ce va avea loc la Hotel Intercontinental, sala Rapsodia, incepand cu orele 18.30, reuniune organizata de CODECS impreuna cu partenerul sau, Coaching Institute. Managerii implicati in viitoarele proiecte, specialisti si practicieni in domeniu, vor purta in cadrul PM Cafe dialoguri si vor analiza studii de caz si proiecte de succes in Europa, constituind o buna sursa de informare pentru toti cei interesati.

Invitati speciali:
– Mieczyslaw Bak, Director Jarpol Enterprise Polonia
– Dan Barna, Expert finantari europene, partener Structural Consulting Group
– Aura Raducu, Coordinator NDP & Fonduri structurale – Phare Transition Team
– Dragos Jaliu, PMP, Lector universitar Drd., SNSPA.

Sunt invitati sa participe la discutiile libere, reprezentantii companiilor a caror activitate se desfasoara prin proiecte, furnizori de solutii si servicii in domeniul managementului de proiect, mediul academic, comunitatea profesionala a managerilor de proiect, reprezentanti ai administratiei locale si centrale.

Pentru detalii suplimentare:
CODECS – Aona Antara Calistru
Telefon: 252 51 78
Fax: 252 56 13
E-mail: [email protected]
www.codecs.ro.

Sursa: CODECS, 3 mai 2007

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.