Finantarea prin emisiune de obligatiuni in contextul economico-financiar actual

0

investitieAsociatia Brokerilor organizeaza in data de 18 februarie 2009, incepand cu ora 09:00, la International Business Center Modern, Conferinta Pietei de Capital cu tema: Finantarea prin emisiune de obligatiuni in contextul economico-financiar actual.

Conferinta aduce in prim plan emisiunea de obligatiuni ca metoda optima de finantare atat in perioade de cresteri cat si de scaderi pe piata bursiera. Avand in vedere contextul economic mondial actual, dificultatea accesarii creditului bancar cu care se confrunta companiile, previzibilitatea pe care o ofera instrumentele financiare cu venit fix in perioade cu volatilitate accentuata, Asociatia Brokerilor invita reprezentantii companiilor, pentru a explora impreuna aceasta alternativa de finantare, rar utilizata, dar foarte eficienta.

Daca pana acum, majorarea capitalului, prin emisiune de actiuni, reprezenta cea mai cunoscuta si practicata metoda de finantare, ca alternativa sau completare a creditului bancar, in ultima jumatate a anului trecut aceasta metoda a devenit din ce in ce mai greu de accesat.

Cresterea dobanzilor si modificarea substantiala a conditiilor de creditare raman in continuare neatractive pentru societatile comerciale cu nevoi sporite de finantare. Pe de alta parte, investitorii din piata de capital, inca reticenti fata de investitiile in actiuni, in conditiile unui trend incert al preturilor de tranzactionare, devin mult mai interesati de obligatiuni, in general de instrumente financiare care asigura un venit fix.

Fata de emisiunea de actiuni, cea de obligatiuni nu afecteaza controlul societatii, nu conduce la majorarea capitalului social cu consecinte asupra capitalizarii companiei, ci reprezinta o forma de creditare din partea investitorilor.

– Este de asteptat sa asistam in perioada urmatoare la un numar mai mare de emisiuni de obligatiuni ale companiilor aflate in cautare de finantare?
– Este oportun pentru administratiile locale sa emita obligatiuni pentru finantarea proiectelor de infrastructura?
– Sunt pregatiti investitorii sa investeasca in obligatiuni acum, mai mult ca oricand ?
– Reprezinta obligatiunile un instrument de investire si pentru societatile comerciale care dispun de lichiditati? Care sunt pasii de urmat?

Acestea sunt doar cateva din intrebarile la care vor raspunde specialisti din domeniul financiar. Conferinta va fi interactiva, publicul fiind invitat sa adreseze intrebari si sa initieze dezbateri pe marginea materialelor prezentate.

Detalii suplimentare legate de modul de inscriere si programul conferintei se pot obtine accesand http://www.asociatiabrokerilor.ro/conferinta_obligatiuni/.

Asociatia Brokerilor este organizatia profesionala si patronala a societatilor de servicii de investitii financiare. Scopul sau principal este sa promoveze un mediu favorabil dezvoltarii pietei de capital si sa joace un rol decisiv in procesul de elaborare a politicilor economico-financiare si fiscale, care au impact asupra pietei de capital.

Asociatia Brokerilor sprijina dezvoltarea pietei de capital prin formarea profesionala a specialistilor, dar si prin educarea publicului investitor, prin organizarea de cursuri si seminarii dedicate acestui domeniu si organizarea de evenimente care popularizeaza investitia la Bursa.

021-317.99.33
www.asociatiabrokerilor.ro

Sursa: Plandeafacere.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.