Finantare nerambursabila prin Programul National de Dezvoltare Rurala

0

Poza 1Conform Ministerului Fondurilor Europene, Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020dispune de o alocare 8 miliarde de euro. Principiul de baza al noului PNDR este integrarea productiei si scurtarea lantului de la producator la consumatorul final, accentul fiind pus pe ferma de familie, ceea ce inseamna ca micii producatori care vor solicita fonduri europene nerambursabile pentru agricultura – nu doar pentru dezvoltarea productiei, ci si pentru procesarea acesteia, vor putea obtine fonduri nerambursabile cu o valoare mai ridicata.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a publicat la inceputul lunii martie 2015 versiunile consultative ale Ghidului Solicitantului pentru submasurile 4.1 (Investitii in exploatatii agricole) si 6.1 (Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri) prin care sunt stabilite conditiile si criteriile accesarii fondurilor europene acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 pentru activitatile prevazute in aceste forme de finantare; aceste masuri de finantare se doresc a fi un instrument de dezvoltare a mediului rural romanesc si de realizare a unei economii rurale durabile si prospere.

Echipa noastra de consultanti ofera servicii de scriere si implementare astfel incat dumneavoastra, in calitate de solicitant, sa beneficiati de toate oportunitatile oferite de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala pe urmatoarele apeluri:

I SUBMASURA 4.1 – „Investitii in exploatatii agricole”

– SCOPUL investitiilor din cadrul acestei submasuri este sprijinirea investitiilor in vederea cresterii competitivitatii exploatatiilor agricole prin dotarea cu utilaje si echipamente performante in raport cu structura agricola actuala, precum si investitiile pentru modernizarea fermei (in special cele de dimensiuni medii si asocieri de ferme mici si medii) si imbunatatirea calitatii activelor fixe.

– BENEFICIARI ELIGIBILI sunt fermierii, cu exceptia persoanelor fizice neautorizate.

– Puteti consulta aici o  varianta consultativa a Fisei de prezentare a acestei submasuri, sub rezerva modificarii acesteia in urma aprobarii Comisiei Europene a variantei finale a PNDR 2014 – 2020.

Acces Project Investments ofera consultanta in cadrul acestei submasuri pentru fermierii din Romania.

II SUBMASURA 6.1 – „Sprijin privind instalarea tinerilor fermieri”

– SCOPUL investitiilor din cadrul acestei submasuri este de sprijinire a stabilirii pentru prima data a tinerilor fermieri in calitate de conducatori unici ai unei exploatatii agricole.

– BENEFICIARII ELIGIBILI sunt tinerii fermieri in conformitate cu definitia prevazuta la art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013, care se instaleaza ca unic sef al exploatatiei agricole precum si persoanele juridice in care un tanar fermier in sensul art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013 care se instaleaza impreuna cu alti tineri fermieri si care exercita un control efectiv pe termen lung in ceea ce priveste deciziile referitoare la gestionare, beneficii si riscuri financiare in cadrul exploatatiei respective. Acestia trebuie sa fie constituiti conform prevederilor din Ghidul solicitantului.

– Puteti consulta aici o  varianta consultativa a Fisei de prezentare a acestei submasuri, sub rezerva modificarii acesteia in urma aprobarii Comisiei Europene a variantei finale a PNDR 2014 – 2020.

– Acces Project Investments ofera consultanta in cadrul acestei submasuri pentru fermierii ce activeaza pe raza judetului Iasi.

Daca vizati realizarea de activitati de dezvoltare rurala in perioada urmatoare, doriti sa accesati fonduri in acest sens si considerati ca vi se potriveste una dintre oportunitatile de finantare prezentate mai sus, va rugam sa ne contactati pentru a verifica eligibilitatea dumneavoastra si a proiectului pe care doriti sa il dezvoltati.

Date de contact Acces Project Investments:

Tel: +4 0371.170.780 / Fax: +4 0372 892 823

Adresa: Iasi, Sos. Voinesti , nr.17, 700615

E-mail: [email protected]

Web: www.accesarefonduri.ro sau www.acces-investments.eu

Like us on Facebook: www.facebook.com/AccesProjectInvestments

Follow us on LinkedIn: www.linkedin.com/company/Acces-Project-Investments

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.