Eveniment editorial: „Investitii imobiliare. Fundamente, practici si studii de caz”

0

12514_6312_prdLucrarea „Investitii imobiliare. Fundamente, practici si studii de caz”, publicata de Bogdan Capraru si Muler Onofrei, isi propune aprofundarea domeniului imobiliar, precum si al finantarilor specifice dezvoltarii imobiliare, venind in intampinarea multor probleme iscate in contextul actual.

Astfel, aceasta se dovedeste a fi utila tinand cont de evolutiile datorate crizei financiare actuale, a carui epicentru s-a regasit in criza creditelor ipotecare din SUA.

Investitiile imobiliare din Romania, la randul lor, au fost afectate de criza internationala actuala. Astfel, volumul de fata poate constitui un ghid de navigare in hatisul problemelor cu care se confrunta acest domeniu.

Ea se adreseaza, in primul rand, circuitului universitar, fiind destinata studentilor de la studiile de master profesional si de cercetare, de la studiile de licenta de la specializarile in domeniul economic, dar si specialistilor, angajatilor in sectorul imobiliar si financiar-bancar, precum si tuturor celor interesati de acest domeniu.

Cartea contine atat fundamentele teoretice, dar abunda si in multe exemple, studii de caz si aplicatii practice. Contributia autorilor se imbina armonios, completandu-se reciproc.

Bogdan Capraru are o experienta de aproape 14 ani in domeniul universitar, in calitate de cadru didactic in cadrul  Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi, fiind autor de manuale si lucrari stiintifice in domeniul financiar-bancar. De asemenea, este contributor la reviste din domeniul economic, cum ar fi Piata financiara, Topurile Finmedia – Bancheri, Economistul.

Muler Onofrei activeaza de mai bine de zece ani in domeniu investitiilor imobiliare, lucrand pentru companiii precum CBRE- Eurisko sau Prologis. In prezent este managing director Romania in cadrul Soravia Real Estate Development si doctorand pe o tema de in domeniul imobiliar in cadrul ASE Bucuresti.

„Apreciem acest volum ca unul din primii pasi in sensul transferului de informatii intre cercetarea academica si sfera practica a activitatii de investitii imobiliare”
Razvan Iorgu
Managing Director
CBRE Romania

„Cumparatori de proprietati solicita si pretind expertiza, ceea ce in opinia mea poate fi oferita doar de combinatia dintre expunerea academica si practica investitionala. In acest context apreciez ca pozitiva contributia acestei carti, pe care o gasesc in acelasi timp interesanta si folositoare din punct de vedere practic”
Andrei Vacaru
Head of Retail Consultancy
Jones Lang LaSalle Romania

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.