EUROLINK devine membra a Initiativei Sociale Europene, proiect finantat de Comisia Europeana

0
structural-funds-roEUROLINK – House of Europe, organizatie neguvernamentala fondata in 1997, care coordoneaza Reteaua Regionala pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre – Regiunea Dunarii, a fost cooptata in mod oficial in cadrul recentei Initiative SIE – Social Innovation Europe.

Reamintim aici ca SIE a fost lansata in luna martie a acestui an sub patronajul Presedintelui Comisiei Europene si in prezenta altor cinci comisari europeni, fiind finantata de Uniunea Europeana, drept primul mare hub european on-line dedicat integral inovarii sociale la nivel comunitar: www.socialinnovationeurope.eu.

La inceputul acestei luni, a fost inaugurat un portal special al SIE, destinat sa reprezinte un spatiu de intersectie (atat virtual cat si real) intre inovatorii sociali, inteprinzatorii, liderii ONG si decidentii politici motivati sa realizeze un vast proces de informare a societatii europene, sub deviza :Let’s start today.

In Romania, Reteaua Regionala pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre – Regiunea Dunarii, plasata sub Presedintia Dlui Ambasador Liviu BOTA, lucreaza in parteneriat cu importante organizatii europene, iar in tara se bucura de cooperarea institutionala cu Biroul Coordonatorului National al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii si cu Academia Romana, prin Fundatia Universitara a Marii Negre.

Reteaua Regionala a fost lansata la Palatul Parlamentului in luna mai si a demarat deja primele actiuni si proiecte, orientate in special in vederea promavarii transferului de know-how si a bunelor practici in domeniul inovarii sociale si economice in zona de confluenta dintre Dunare si bazinul Marii Negre.

Pentru companiile si organizatiile interesate sa se afilieze la Reteaua Regionala pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre – Regiunea Dunarii, informatii suplimentare pot fi obtinute vazitand pagina www.HouseofEurope.ro.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.