Educatie pentru viata

0

APECAsociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii a lansat la data de 1.03.2013 proiectul „Educatie pentru viata”, din cadrul programului Tineret in Actiune – Actiunea Tineri pentru Europa, Subactiunea Initiative ale tinerilor.

Proiectul va avea loc in regiunea de Nord-Est a Romaniei. Grupul tinta il reprezinta tinerii care au terminat studiile medii si care nu au o sansa in continuarea invatamantului, nu au loc de munca si nu au nici o perspectiva cu privire la ce ar putea face mai departe.

Obiectivele proiectului sunt:

  • 45 tineri sunt pregatiti pentru viitor si sunt sprijiniti sa isi croiasca un traseu profesional;
  • 2.000 tineri, beneficiari indirecti, au acces la informatii practice cu privire la orientarea in cariera (modul de aplicare la job-uri, atitudinea la locul de munca, etc);
  • facilitarea colaborarii dintre autoritati locale, tineri, ONG-uri, institutii de invatamant in desfasurarea activitatilor proiectului, pentru pregatirea beneficiarilor proiectului in proiectarea unui traseu profesional si gasirea unui loc de munca.

In perioada 2 martie – 18 iunie 2013 are loc inscrierea participantilor, prin completarea formularului disponibil pe site-ul  http://educatie.cunoastere.org.

Cei 45 de participanti selectati vor fi anuntati in data de 19 iunie.

Pasul urmator il reprezinta desfasurarea programelor de pregatire. Se vor forma 3 grupe a cate 15 persoane, iar workshop-urile vor avea loc in datele de 22 iunie, 29 iunie si 6 iulie.

Pornind de la informatiile obtinute, tinerii vor sustine apoi prezentari in 3 licee din Iasi, vor organiza o conferinta de presa si vor realiza un pliant cu informatii privind orientarea in cariera, care va fi distribuit in liceele si ONG-urile din Iasi.

Scopul Asociatiei pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) il reprezinta promovarea conceptelor specific economiei cunoasterii in randul tinerilor din Romania, pentru sustinerea dezvoltarii durabile a mediului economic, antreprenorial, social si cultural din Romania in contextul integrarii in Uniunea Europeana.

Practic, APEC si-a propus sa actioneze ca o platforma de sprijinire a tinerilor intreprinzatori din Romania care doresc sa realizeze proiecte urmarind dezvoltarea economiei si societatii romanesti, bazandu-se pe resursele specific economiei cunoasterii.

Sursa: APEC

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.