Doua seminarii privind achizitiile publice in Romania, organizate de Comisia Europeana si ADR Nord-Vest

0
taiexDirectoratul General pentru Extindere al Comisiei Europene prin TAIEX, Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest si Institutul Regional de Cercetare, Educatie si Transfer Tehnologic (IRCETT) organizeaza in perioada 22-25 septembrie 2009, doua seminarii dedicate in special autoritatilor publice locale, cu tema „Achizitii publice in Romania: Licitatii pentru lucrari si servicii, Management de contract”.

Seminariile au loc la Cluj Napoca, 22-23 septembrie, la Hotel Premier, respectiv la Oradea, Hotel Dacia Continental, 24-25 septembrie 2009, cu incepere de la ora 9.00.

Seminariile TAIEX pe tema achizitiilor publice au fost initiate de TAIEX, ADR Nord-Vest si IRCETT in vara acestui an, in urma necesitatilor exprimate de potentialii beneficiari ai Programului Operational Regional (POR) 2007-2013, pentru care Agentia este organism intermediar in regiune. Succesul neasteptat al primului seminar a determinat multiplicarea si continuarea acestora.

Colaborarea dintre TAIEX si ADR Nord-Vest continua cu cele doua seminarii la care si-au exprimat dorinta de a participa reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ai autoritatilor centrale, ai directiilor descentralizate, precum si persoane reprezentand Camere de Comert, ONG-uri, etc. Datorita numarului prea mare de solicitari nici de aceasta data nu vor putea participa toti cei inscrisi; organizatorii luand in considerare reeditarea seminarului de „Achizitii publice” in luna februarie a anului 2010.

Evenimentele beneficiaza de lectori din tara si strainatate, cu indelungata experienta in domeniul achizitiilor publice si a managementului de contract:
– Steen Jensen, Municipalitatea Fredericia, Danemarca
– Regine Prunzel, Asociatia Locala Westphalia- Lippe, Germania
– Alexandru Popica, Autoritatea Nationala pentru Reglementarea Achizitiilor Publice
– Tudor Piciu – jurist, ADR Nord-Vest
– Traian Barnutiu, Directia Generala de Finante Publice Cluj
– Adrian Cighir, Directia Generala de Finante Publice Bihor

Participantii vor fi instruiti pe subiecte ca elaborarea specificatiilor tehnice pentru contracte de lucrari si servicii, managementul contractelor de lucrari, monitorizarea achizitiilor publice, etc.

Contact:
Andreea Atanasiu, expert comunicare, mobil 0755 777012
ADR Nord-Vest, Biroul de Comunicare Publica si Cooperare Internationala
E-mail: [email protected] , www.nord-vest.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.