Curs recunoscut de Colegiul Psihologilor „Analiza Climatului Organizational” – Bucuresti, 27 – 29 noiembrie

0
valdiviaDe cele mai multe ori rolul psihologului in firma/ institutie se reduce la cel de simplu angajat/ functionar, fara prea multa vizibilitate sau putere de decizie. Cunoasterea si aplicarea procedurilor de „Analiza a climatului organizational” poate schimba acest lucru pentru ca: ofera noi perspective, noi oportunitati de identificare si manangement a unor importante informatii organizationale (informatii cheie pentru manager!); permite o apropiere a analistului (psiholog) de zona deciziei prin competentele/expertiza particulara castigata si prin concluziile formulate in rapoartele de diagnostic oferite conducerii; asigura baza metodologica /suportul pentru actiuni indraznete, initiativa si/sau oferte personalizate in serviciile  de consultanta organizationala.

Adresabilitate

Cursul se adreseaza psihologilor care doresc sa activeze sau activeaza in domeniul psihologiei muncii si organizationale. Fiind un curs de  initiere in analiza climatului organizational cursul este deschis si studentilor sau psihologilor care activeaza in alte domenii ale psihologiei (psihologia transporturilor, psihologia apararii si securitatii, psihologie educationala si a consilierii vocationale etc.).

Cursul este deschis studentilor si absolventilor de studii superioare altele decat Psihologie, cei care profeseaza ca inspectori/ specialisti Resurse Umane, sefi Departament Resurse Umane, traineri /formatori, experti consultanti, manageri, etc. Pentru aceste categorii de cursanti se acorda Diploma recunoscuta de Colegiul Psihologilor dar fara credite (credite se acorda doar membrilor CPR).

Continutul cursului:

Cursul este organizat in cinci sectiuni de cate 4 ore fiecare.

Sectiunea I. este centrata pe definirea si analiza contextului diagnozei organizationale si pe diferentierea intre diferite probe de evaluare individuala si organizationala.

Sectiunea II. vizeaza analiza culturii si climatului organizational (repere conceptuale cadru ale diagnozei organizationale) si prezentarea strategiilor de culegere a datelor subsumate acestora.

Sectiunea III. urmareste exersarea abilitatilor de initiere si organizare a activitatii de evaluare a climatului, de formulare a intrebarilor, de culegere si analiza a datelor calitative .

Sectiunea IV. insista pe clarificarea limitelor sau dezavantajelor in utilizarea chestionarelor deschise (calitative) sau a celor standardizate (cantitative) si propune strategii de contracarare a lor.

Sectiunea V. insista atat pe exersarea abilitatilor de analiza a datelor cantitative generate de proceduri standardizate de evaluare a climatului organizational cat si pe formularea concluzilor in cadrul  Raportului de diagnoza organizationala.

FORMATOR

Stagiul de formare este sustinut de prof. dr. Ticu CONSTANTIN

Mai multe informatii despre expertiza profesionala la adresele web:
http://www.psih.uaic.ro/prezentare/organizare/dpse/psih/cadre/ConstantinTicu.htm
http://www.sistemeco.ro/

Perioada si conditii de formare:

Cursul se va organiza in weekend-ul 27 – 29 noiembrie, in cinci sectiuni de cate 4 ore fiecare:
– vineri:      16,00 – 20,00;
– sambata:             9,00 – 13,00 si 16,00 – 20,00
– duminica:            9,00 – 13,00 si 16,00 – 20,00

Costuri:

Costul participarii si certificarii pentru un curs este de 100 euro /cursant (sau echivalentul in lei la data platii) cu posibilitatea achitarii in 2 rate: prima rata la inscriere, pentru confirmarea /rezervarea locului (50 euro) si a doua rata (50 euro) cel tarziu in prima zi a cursului.

In plus, cursantii vor partaja costul chiriei spatiului de formare (cca 222 Euro/ numarul de participanti. Grupa va fi formata din min. 25 si maxim 35 persoane).

Inscrieri si alte detalii organizatorice:

Cursul se va organiza in BUCURESTI

Adresa: Calea Plevnei, nr 61, ET 1, sala nr 11 (in incinta Casei de Cultura a Studentilor)

Inscrierile se fac prin achitarea avansului de 50 de Euro (echivalentul in lei conform BNR la data viramentului) in contul RO85BRDE240SV37616802400 RON (Banca BRD, Sucursala Iasi). Principiul rezervarii locurilor: „primul venit, primul servit”. Pentru mai multe informatii, contactati coordonatorul local/persoana de contact .

Coordonatorul local al grupului /Persoana de contact (pentru inscrieri, informatii legate de locatie, taxa de participare, acte sau forme de decontare etc.):

Maria Toader
E-mail: [email protected] 
Telefon: 0743 875 372

Toate informatiile despre acest curs (inclusiv adresa de e-mail a coordonatorului local le regasiti si pe web-site: http://www.valdivia.ro/stiri/stire-4-curs-analiza-climatului-organizational.htm.

* Cursul ”Analiza Climatului Organizational” este unul dintre cele 4 cursuri acreditate de Comisia de psihologie a muncii, transporturilor si serviciilor (aprobat conform PV nr. 8 din 30.05.2009) in cadrul „Programului de formare continua in Psihologia muncii si organizationala si Psihologia transporturilor” propus de Fundatia „ARC 2000” (Agentia Regionala de Consultanta in Managementul Resurselor Umane).

Cele patru cursuri acreditate sunt urmatoarele:

Psihologia Muncii si Organizationala:
Cursul   I   „Evaluarea psihologica a personalului” (20 ore, 10 credite)
Cursul   II   „Analiza climatului organizational” (20 ore, 10 credite)

Psihologia Transporturilor:
Cursul  III  „Examinarea psihologica a personalului din siguranta circulatiei” (20 ore, 10 credite)
Cursul   IV   „Psihologia participantului la trafic”  (20 ore, 10 credite)

Pentru informatii suplimentare privind intregul program de formare va rugam sa ne contactati la adresele de e-mail: [email protected] (Psihologia Muncii si Organizationala) si [email protected] (Psihologia Transporturilor).

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.