Curs acreditat Relatii Publice si Comunicare, 18 octombrie – 2 noiembrie 2011, Camera de Comert Bucuresti

0
euro_best_teamEuro Best Team organizeaza cursul acreditat CNFPA – Relatii Publice si Comunicare. Cursul ofera tehnici moderne de PR si isi propune sa dezvolte abilitatile de comunicare ale persoanelor responsabile din departamentul de comunicare si gestionare a relatiilor cu mass-media.

Perioada de desfasurare a cursului va fi: 18-19 octombrie si 25-26 octombrie si 2 noiembrie 2011 examen de certificare.

PRETUL CURSULUI: Pentru inscrieri pana la data de 10 octombrie 2011 taxa de inscriere este de 700 de lei si include toate costurile privind suportul de curs, pauze de cafea, testele de verificare, taxe de examen si certificare CNFPA. Dupa aceasta data taxa de participare este de 1200 de lei.

LOCURI GRATUITE: Pentru grupuri mai mari de cinci persoane, Euro Best Team ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.

FORMULARUL DE INSCRIERE – il puteti descarca de pe www.eurobestteam.ro.

PREZENTARE CURS

Programul este certificat de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Inovarii, Tineretului si Sportului si este autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor – CNFPA.

Programul de formare profesionala se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat in conformitate cu Ordinul nr. 501 / 5.253 / 2003 al Ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si al Ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.

Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor au regimul actelor de studii si sunt recunoscute la nivel national de catre Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 129 din 2000.

Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

Competentele dobandite in cadrul cursului permit desfasurarea activitatii de PR cu succes atat in firme mici cat si in cadrul departamentelor de relatii publice din companii mari sau institutii publice.

Astfel, cursul se adreseaza intreprinzatorilor si angajatilor, functionarilor publici, managerilor preocupati de comunicarea organizationala interna, managerilor care inteleg ca relatiile publice reprezinta instrumentul necesar de gestionare a crizei, de pozitionare eficienta si promovare pe piata de profil si externa, tuturor celor care isi doresc dezvoltarea personala si a organizatiei din care fac parte.

Cursul este bazat pe aplicatii practice si ofera participantilor posibilitatea sa elaboreze, in coordonarea lectorului, toate instrumentele de PR de la comunicate de presa pana la organizarea de evenimente speciale  sau gestionarea situatiilor de criza.

Cursul este bazat pe:
– Interactivitate – exemple concrete si  implicarea activa a participantilor;
– Adaptabilitate – formatorul va aborda tematica pe baza nevoilor de formare ale participantilor, pornind de la asteptarile acestora si utilizand feedback-ul zilnic;
– Aplicabilitate practica – in timpul cursului participantii vor fi antrenati pentru gasirea unor solutii optime, in special in gestionarea situatiilor de criza.

AGENDA CURSULUI

Ziua I

09:00 – 10:30 Sesiune introductiva – prezentarea participantilor si a obiectivelor cursului.
Procesul de comunicare si relatiile publice.
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Categori, forme si medii de comunicare.
Comunicarea interna (cu angajatii, colaboratorii, cu comunitatea).
12:15 – 13:45 Pauza de pranz
13:45 – 15:15 Comunicarea interpersonala. Stiluri de comunicare. Stapanirea emotiilor
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 – 17:00
15:30 – 17:00 Tehnici de negociere.
Tehnici de comunicare (verbale si non-verbale) utilizate in negociere.

Ziua II

09:00 – 10:30 Recapitulare ziua I
Imaginea publica a institutiei – creare si intretinere.
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Procesul de planificare.
Campaniile de relatii publice/comunicare.
Evenimentele speciale – organizare, planificare.
12:15 – 13:45 Pauza de pranz
13:45 – 15:15 Strategia de relatii publice.
Panul de relatii publice/comunicare/mediatizare.
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 – 17:00 Liberul acces la informatiile de interes public – Legea nr. 544/2001.
Test de evaluare intermediara.

Ziua III

09:00 – 10:30 Recapitulare zilele I- II
Mijloacele de informare in masa.
Informatia, stirea si articolul de presa.
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Comunicatul de presa
12:15 – 13:45 Pauza de pranz
13:45 – 15:15 Conferinta si briefingul de presa
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 – 17:00 Interviul

Ziua IV

09:00 – 10:30 Recapitulare ziua III
Tipologia crizelor. Identificarea, analiza si evaluarea riscurilor.
Criza de imagine.
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Comunicarea in situatii de criza.
Strategia de gestionare a crizei.
12:15 – 13:45 Pauza de pranz
13:45 – 15:15 Planul de gestionare a crizei.
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 – 17:00 Lectii invatate.
Concluzii.

Ziua V – EXAMEN DE CERTIFICARE

Evaluarea finala consta in prezentarea unui proiect individual (strategie de comunicare, plan de comunicare, campanie de comunicare) realizat in coordonarea lectorului.

Lectori:

Corina Dragotescu este ziarist cu o cariera de 21 de ani, a detinut numeroase functii de conducere si coordonare in principalele institutii de presa din Romania, este trainer in domeniul comunicarii si a sustinut numeroase sesiuni de comunicare pentru diverse categorii sociale si profesionale: adolescenti, femei cu problem de adaptare sociala, ziaristi, oameni de afaceri din domeniul medical, bolnavi cronici, mici intreprinzatori.Teme de comunicare abordate: comunicare in situatii de criza, elemente de baza in comunicare, atitudini verbale si nonverbale, etape in depasirea conflictelor, comunicare organizational, comunicare interna. In ultimii patru ani, Corina Dragotescu s-a implicat in campanii de informare si consiliere a persoanelor marginalizate, bolnave de cancer. Corina Dragotescu este mediator autorizat de catre Consiliul de mediere din anul 2008 si Presedinte al Asociatiei Mediatorilor din Bucuresti si a participat la numeroase conferinte, seminarii, dezbteri la nivel national si international pe probleme de mediere. Corina Dragotescu este initiator al proiectului Medierea la instante si, in parteneriat cu judecatoriile din Bucuresti, a promovat medierea la sediul instantelor. De asemenea, Corina Dragotescu face parte din echipa de management a proiectului Anteprenor 2, proiect finantat din fonduri europene prin POSDRU, proiect ce are ca obiectiv instruirea anteprenorilor pentru a derula afaceri de success.

Liviu Dragoman

Liviu detine o experienta de peste 10 ani in domeniul comunicarii si relatiilor publice. A ocupat functii de conducere in structuri guvernamentale de informare si relatii publice si a detinut functia de manager pentru numeroase proiecte nationale si internationale. Este absolvent al Facultatii de drept din Craiova si a obtinut titlul de doctor la Universitatea Nationala de Aparare din Bucuresti. Este absolvent al Colegiului National de Aparare si a unor cursuri de specializare in domeniul comunicarii, relatiilor publice si gestionarii crizelor. A conceput si condus importante campanii de comunicare si relatii publice atat pentru sectorul guvernamental cat si pentru cel privat.

COMPETENTE SI CERTIFICARE

La finalul cursului participantii vor beneficia de o atestare a competentelor dobandite in cadrul cursului prin eliberarea unui certificat eliberat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor – CNFPA si recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru ocupatia de Asistent Relatii Publice si Comunicare.

Odata cu certificatul CNFPA, participantii vor primi si o diploma elibetata de Euro Best Team in Managementul Comunicarii si Relatiilor Publice.

Conditii de inscriere

Acest curs se adreseaza atat persoanelor cu studii medii cat si cu celor cu studii superioare.

Pentru inscriere va rugam sa trimiteti formularul de inscriere la [email protected]. Ulterior veti fi contactat de organizator pentru alte detalii privind desfasurarea cursului. In prima zi de curs va rugam sa aduceti formularul in original semnat si stampilat, precum si o copie a cartii de identitate si o copie dupa ultima diploma de studii care sa ateste finalizarea studiilor medii sau superioare.

SC Euro Best Team SRL
RO95BTRL04101202E64311XX
Banca Transilvania, Agentia Centrul Civic, Bucuresti

Contact:
Madalina Nedelcu – 0726.615.538
www.eurobestteam.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.