Cum te ajuta Business Networking-ul in afaceri

0
viany_bneNetworking-ul este activitatea strategica de construire a unei retele de relatii, de obicei in plan profesional. Ea se bazeaza foarte mult pe participarea la activitati profesionale de tip social (conferinte, seminarii, intalniri de afaceri), cunoasterea de oameni noi, construirea si intretinerea relatiilor cu acestia.

Majoritatea evenimentelor de business networking se desfasoara pe plan local, avand participanti din diverse industrii, desi se desfasoara si evenimente reprezentand o singura industrie. Daca analizam un moment acest lucru, totul este perfect logic.

Avantajele Networking-ului Regional

O multime de afaceri sunt conduse pe plan local, unde mijloacele de transport sunt mai accesibile, proximitatea insemnand posibilitatea existentei mai multor contacte de afaceri la orice nivel – oameni interesati de schimbarea jobului vor cauta in general in aceeasi regiune, acest lucru insemnand ca vor avea o retea de contacte.

Din punctul de vedere al sprijinului guvernamental, exista o multime de posibilitati pe plan local, nu doar din partea Agentiilor de Dezvoltare Locale, insarcinate cu dezvoltarea afacerilor in regiunea respectiva, incurajand toate mijloacele de networking posibile, ci si din partea altor nivele locale in cadrul oraselor si judetelor, implicate deseori in diverse retele informale de networking.

Prin natura lor, retelele regionale de networking patrund in intreaga industrie, ceea ce este un lucru bun deoarece ofera oportunitati mai bune afacerilor pentru a se dezvolta si pentru a construi relatii reciproc benefice.

Avand posibilitatea de a participa la intalniri regulate, de obicei lunare, poti oferi si obtine informatii in mod frecvent, poti monitoriza evolutia afacerilor si planurilor de viitor din intreaga regiune – si cunoscand toate aceste lucruri inainte de a deveni oficiale poate constitui un avantaj foarte important in diferite circumstante. Participand la intalniri regulate poti de asemenea construi relatii solide de afaceri precum si prietenii autentice. Acest lucru de obicei constituie coloana vertebrala a unui numar foarte mare de relatii comerciale in viitor.

Contactele regionale faciliteaza de asemenea desfasurarea mai multor intalniri informale, in afara evenimentelor de networking, precum si construirea unor retele mai mici ce pot servi anumitor scopuri – regionale dar intr-un anumit domeniu sau industrie, spre exemplu job hunting sau head hunting. In aceste situatii reteaua de networking initiala poate juca pur si simplu rolul de context.

Dezvoltarea Organizatiilor

Pe langa Agentiile de Dezvoltare Locale, vei afla ca multe companii private organizeaza impreuna evenimente locale – de fapt, multe companii au evoluat de la unele locale la unele nationale.

Acele companii concureaza pentru afaceri – este perfect posibil sa existe mai multe retele locale care opereaza in aceeasi regiune. Acest lucru este un indicator al importantei si popularitatii networking-ului.

Multe retele au propriul website pentru a-si promova activitatile si a atrage noi membri, desi majoritatea celor care se vor alatura o vor face datorita recomandarilor membrilor existenti – un exemplu foarte elocvent al networking-ului in actiune.

Probabil ca marele dezavantaj al retelelor locale este faptul ca ele concureaza, nu lucreaza impreuna, nu neaparat pentru a forma o retea regionala uriasa, ci pentru a coopera si a creste oportunitatile tuturor.

Cu exceptia marilor multinationale, marea majoritate a companiilor gandesc si actioneaza in primul rand pe plan local. Acolo se afla radacinile lor si acest lucru, in multe cazuri, reprezinta motivul pentru care retelele locale de networking raman cele mai importante.

Viany Consulting

Companie de profesionisti in consultanta manageriala, Viany Consulting si-a propus sa devina principalul furnizor national de Servicii Business Networking.

Tinand cont atat de avantajele networkingului regional cat si de dorinta organizatiilor locale de a evolua pe plan national, Viany Consulting vine in ajutorul companiilor propunand o serie de solutii menite a oferi urmatoarele beneficii:
– Extinderea retelei de cunostinte
– Promovarea serviciilor companiei
– Extinderea portofoliului de clienti
– Stabilirea de noi parteneriate
– Construirea de relatii profesionale puternice
– Inchegarea de prietenii autentice

Companiile pot beneficia de aceste servicii atat in calitate de Membru Business Networking, cat si ca simplu participant ocazional la evenimentele organizate de Viany Consulting in 17 orase din tara.

Contact:
Ana-Maria Vigaru
Viany Consulting
Telefon: 0723650997
Web-site: www.business-networking.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.