Cum sa-ti protejezi afacerea de falimentul clientilor

0
banutziPierderile financiare generate de neincasarea creantelor ca urmare a insolvabilitatii sau a incapacitatii de plata a unui client pot fi anulate prin incheierea unei asigurari pentru riscul de credit comercial.

Companiile care doresc sa se protejeze in aceasta perioada de criza de unele evenimente nedorite precum falimentul unor parteneri de afaceri pot face asta prin incheierea unei asigurari pentru riscul de credit comercial.

Asigurarea impotriva riscului de neplata a facturilor (asigurarea pentru riscul de credit comercial) aduce o serie de avantaje companiilor, printre care stabilizarea si imbunatatirea fluxului de venituri, precum si cresterea volumului afacerii.

Costul efectiv al asigurarii (cuantumul primei de asigurare) se stabileste in functie de nivelul cifrei pe credit a asiguratului si de gradul de dispersie a clientilor debitori acestuia (un grad mare de dispersie se obtine in baza unui numar cat mai mare de clienti debitori).

Astfel, o cota de prima redusa se obtine in cazul asiguratilor cu o cifra de afaceri si un grad de dispersie ridicate (societati tip corporate, de regula), iar o cota de prima mai mare se obtine in cazul asiguratilor cu o cifra de afaceri mai mica. Indicele de prima se stabileste in functie de volumul cifrei de afaceri asigurate si poate varia intre 0,3 si 0,8% din cifra de afaceri.

Printre societatile care ofera acest tip de asigurare sunt BT Asigurari si Coface. Prima de asigurare se calculeaza prin aplicarea indicelui de prima la cifra de afaceri asigurata. Spre exemplu, in cazul unei expuneri de risc care se va situa in jurul unui miliard de euro, valoarea primei platite pentru polita de asigurare va ajunge la trei-cinci milioane de euro.

Sursa: Banknews

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.