Cum a decurs Conferinta Finantare.ro de la Iasi

0

Conferinta Finantare.ro, forumul national de finantari europene, management de proiect si investitii, devenit un cadru suport pentru cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene in Romania, a avut loc pe 7 iunie, la Iasi.

In cadrul conferintei, s-au aflat fata in fata specialisti in domeniul finantarilor si consultanti in managementul proiectelor cu peste 150 de reprezentanti ai organizatiilor, companiilor si institutiilor direct interesate de instrumentele disponibile pentru implementarea si dezvoltarea proiectelor lor.

Ziua a fost deschisa de sesiunea dedicata subiectului „Surse de finantare”. Vasile Isan, rectorul Universitatii „Al. I Cuza” Iasi, si Radu Onofrei, presedinte si membru fondator al Asociatiei Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene, au adus in prim plan oportunitatile si realitatile fondurilor nerambursabile.

Melania Coman, consultant si manager pentru proiecte finantate din fonduri europene, a impartasit publicului din experienta sa de aplicant si, totodata, de manager de proiect despincand informatii despre indicatorii si strategiile nationale in cazul beneficiarilor de fonduri structurale.

Discutiile despre sursele de finantare au fost finalizate de un exemplu de succes pentru cultura ieseana: reabilitarea Manastirii Golia prin fonduri europene. Arhimandrit Vitalie Danciu a reusit sa repuna in circuitul cultural-istoric si turistic al Iasului Manastirea Golia prin proiectul a carui valoare initiala a fost de aproximativ 4.900.000 euro. Publicul nu s-a dezis si a adresat speakerului intrebari care au adus raspunsuri ce speram sa ajute la cresterea ratei de absorbtie a fondurilor pe acest domeniu.

A doua sesiune a conferintei a continuat cu subiecte si speakeri care au adus lamuriri cu privire la managementul proiectelor. Constanta Nicoleta Bodea, Presedinte al Asociatiei Project Management Romania, a avut grija sa introduca participantii in acest domeniu prin tema abordata: „Departamentul de management al proiectelor cu finantare europeana: organizare, functionare si efecte organizationale”.

De pe podiumul speakerilor nu a lipsit Augustin Purnus, Director General al Spider Management Technologies Romania si prezenta fidela la Conferinta Finantare.ro, ce a identificat si prezentat strategiile si provocarile in managementul portofoliilor de proiecte.

Continuand pe linia implementarii proiectelor, Stefan Bargaoanu si Tudor Pitulac au adus solutii practice pentru doua situatii des intalnite in activitatea managerilor de proiect: cum implementam un proiect strategic in absenta PM Office si cum utilizezi PM Office in organizatiile de mici dimensiuni.

Ziua a fost incheiata de o dezbatere speciala care a ambitionat participantii: Cum putem gasi finantare pentru proiectele complexe de investitii ale Romaniei. Cristian Paun, Vasile Isan, Gabriel Mursa, Bogdan Capraru si Varujan Vosganian au fost antrenati in discutii de intrebarile publicului, oferind raspunsuri si exemple din experienta personala.

Conferintele Finantare.ro continua in acest an cu inca doua editii care vor avea loc pe 4 octombrie la Bucuresti si pe 29 noiembrie la Cluj-Napoca.

Reteaua Arhipelago cu o vechime de peste 8 ani in mediul business vine sa ofere publicului larg acces la informatii intr-un nou format. Arhipelago aduce solutii complete si integrate de promovare online, venind in sprijinul clientilor cu diverse pachete si produse care pot ajuta afacerea acestora la nivel national. Reteaua acopera patru sfere distincte de interes din mediul online: Business; Entertainment; Personal Tools; Social.

Website-ul conferintei de la Iasi

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.