Controalele au crescut dupa integrare

0

3 aprilie 2007

Intreprinzatorii spun ca integrarea a crescut apetitul pentru amenzi al organelor de control ale statului, indiferent ca se numesc Garda Financiara, Garda de Mediu, Autoritatea Sanitar-Veterinara sau cea pentru Protectia Consumatorilor.

Marian Filimon, vicepresedinte al Consiliului National al IMM-urilor, propune chiar desfiintarea Garzii de Mediu, care are atributii similare cu agentiile teritoriale de mediu. Patronatul IMM-urilor sustine ca inspectorii sunt motivati sa aplice amenzi pentru ca 15-25% din cuantumul amenzilor se aduna la salariu si propune eliminarea acestui sistem si alinierea la sistemele de control europene.

Pe de alta parte, patronii spun ca inspectorii cer intreprinderilor romanesti sa respecte reguli care nu sunt respectate nici in state din Uniunea Europeana precum Spania, Italia sau chiar Belgia.

Reprezentantii patronilor reclama lipsa actiunilor de preventie si informare si concentrarea organelor de control exclusiv pe amenzi. Agresivitatea controalelor este un factor suplimentar care afecteaza competitivitatea firmelor romanesti, iar numarul falimentelor ar putea creste semnificativ in perioada urmatoare.

Sursa: Adevarul, 31 martie 2007

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.