Conferintele BTL Design

0

17 martie 2008

La Targu Jiu si Drobeta Turnu Severin au avut loc conferintele Solutii pentru Dezvoltarea IMM-urilor. In Mehedinti, ministrul Ovidiu Silaghi a dialogat cu IMM-urile prezente in sala.

Pe 13 martie la Targu Jiu, conferinta "Solutii pentru Dezvoltarea IMM-urilor", a reunit circa o suta de intreprinzatori gorjeni. La sala de conferinte a Hotelului Brancusi, oficialitatile locale au dat startul conferintei, alaturi de Sanda Popescu, economist sef la Eximbank, Marius Roman, secretar general adjunct la Ministerul pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale, Radu Mirea, de la OTIMMC Craiova, si Ion Radu, manager BTL Design.

Partenerii conferintei au fost BRD, BCR, Eximbank, FNCGIMM Craiova, Coface Romania, Progesa & Partners, Flash Image Media, BTL MediaCom si BTL Promotion.
 
O delegatie importanta din Ministerul IMM-urilor a fost prezenta, ca la fiecare din etapele conferintelor BTL Design, caci seria de forumuri se desfasoara si cu titlul "Programe guvernamentale de promovare a exportului". 

A doua zi, pe 14 martie, la Drobeta Turnu Severin, IMM-urile mehedintene au avut ocazia sa se intalneasca cu ministrul Ovidiu Silaghi, al IMM-urilor, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale. Ca raspuns la constatarea trista a prefectului judetului, cum ca in Mehedinti, desi judetul are o deschidere de 192 km la Dunare, "nu se intampla nimic", ministrul Ovidiu Silaghi a subliniat ca "Avem impreuna cu nemtii si austriecii, un program de promovare a Dunarii ca destinatie turistica."

Legat de proiecte si programe, ministrul a amintit ca Romania are de absorbit in total 32 de miliarde de euro. "Cuvantul de ordine de acum inainte este "proiect"". Silaghi a spus ca doreste sa existe macar un exemplu pe fiecare judet de un proiect lansat de 1,5 milioane de euro, cu finantare europeana.

Ovidiu Silaghi a mai explicat ca "am inventariat numarul de avize pe care trebuie sa le obtina o intreprindere, si am gasit 509. De saptamana viitoare le reducem cu 30%. Introducem de asemenea procedura aprobarii tacite (dupa 30 de zile)". El s-a adresat intreprinzatorilor prezenti, carora le-a explicat "Contul unic colector este deja operational si probabil va simplifica deja viata".

In plenara intai, Eximbank a explicat cum vine in sprijinul IMM-urilor exportatoare, FNCGIMM au prezentat produsele destinate acestui segment. BRD a pledat pentru adoptarea solutiilor potrivite de catre fiecare IMM.

Expertii din Ministerul IMM-urilor au fost si in Mehedinti aproape de oameni pentru a le explica in detaliu programele ce le sunt destinate. 

Partenerii conferintei de la Drobeta Turnu Severin au fost BRD, Eximbank, FNCGIMM Craiova, Coface Romania, Progesa & Partners, Flash Image Media, BTL MediaCom si BTL Promotion.
 
Radu Ion, manager al BTL Design considera ca "Aceste forumuri sunt din ce in ce mai necesare. Oamenii de afaceri au nevoie sa auda ce fel de solutii le sunt dedicate de catre banci sau companii de comunicatii, ce programe pot accesa, in ce fel sunt sprijiniti de catre minister. Iar platfoma de comunicare constituita de conferintele locale este cea mai buna solutie pentru informarea IMM-urilor din tara".
  
Urmatoarea conferinta BTL Design va avea loc la Bistrita, pe 18 martie 2008. 
  
Orice alte detalii, ca si fotografii de la evenimentele trecute, puteti sa gasiti la www.btldesign.ro.

Alte informatii:
Gabriela Malcinschi
Telefon: 0724/229.024
E-mail: [email protected]; [email protected]

Sursa: Plandeafacere.ro, 17 martie 2008

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.