Conferintele BTL Design la Constanta si Tulcea

0

9 aprilie 2008

Conferintele Solutii pentru Dezvoltarea IMM-urilor,ale BTL Design, au avut loc saptamana trecuta la Constanta si Tulcea. Companiile partenere ale evenimentelor au expus solutiile lor in fata a peste 160 de reprezentanti ai IMM-urilor constantene si peste 80 de IMM-uri tulcene.

Pe 3 aprilie la Constanta, conferinta "Solutii pentru Dezvoltarea IMM-urilor", s-a desfasurat in sala de conferinte a hotelului Malibu din Mamaia, in fata a aproape 200 de intreprinzatori din judet. Alaturi de Ovidiu Silaghi, Ministrul IMM-urilor, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale, cuvantul de bun venit a fost rostit de Danut Culetu, prefect al judetului Constanta, si de Mihai Daraban, presedinte al Camerei de Comert, industrie, agricultura si navigatie.
  
Vodafone a fost partener principal al conferintei de la Constanta. In aceasta calitate, Anisoara Mardare, Regional Account Manager, a prezentat oamenilor de afaceri din sala, internetul mobil si HSUPA de la Vodafone. Colegii acesteia au instalat un stand in care intreprinzatorii au putut testa solutia de internet mobil oferita de compania de telecomunicatii.

Partenerii conferintei de la Constanta au fost BRD, BCR, Eximbank, CEC, FNGCIMM, Progesa & Partners, Flash Image Media, Smartfinancial, BTL MediaCom si BTL Promotion. IMM-urile reprezinta 70% din PIB-ul Romaniei, deci acest segment foarte important si dinamic al economiei romanesti este o forta, iar companiile concep solutii si oferte speciale pentru acest segment.

O prezentare foarte interesanta, despre cum iti poti dezvolta compania prin promovarea pe internet, a avut-o Razvan Iancu, Project Manager la Smartpress.

S-au purtat discutii active cu ministrul, pe marginea proaspatului lansat ghid al solicitantului pentru fondul de crestere al competitivitatii. O delegatie importanta din Ministerul IMM-urilor a  prezentat "Programe guvernamentale de promovare a exportului". Exportul este o cale care nu trebuie neglijata in momentul in care o companie isi face planuri de viitor. Programele de sprijinirea exporturilor pot oferi o cale de dezvoltare a oricarei afaceri. 
  
A doua zi, 4 aprilie, la Tulcea, reprezentanti ai IMM-urilor tulcene s-au intalnit la randul lor cu ministrul Ovidiu Silaghi, al IMM-urilor, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale. 
  
In plenara intai, Eximbank a explicat cum vine in sprijinul IMM-urilor exportatoare, FNGCIMM a prezentat produsele destinate acestui segment. BRD a pledat pentru adoptarea solutiilor potrivite de catre fiecare IMM, BCR a aratat cat de receptiv este cel mai nou birou al bancii, EU Office BCR.

CEC-ul, o banca de traditie, si cu trecut important, a prezentat oamenilor de afaceri care sunt beneficiile de a lucra impreuna. 

Partenerii conferintei de la Tulcea au fost BRD, BCR, Eximbank, FNGCIMM, Progesa & Partners, Flash Image Media, BTL MediaCom si BTL Promotion.  

Radu Ion, manager al BTL Design considera ca "Oamenii de afaceri sunt ocupati, dar au nevoie de informatie. Ei duc lipsa de timp, dar au nevoie sa cunoasca fel de solutii le sunt dedicate de catre banci sau companii de comunicatii, ce programe pot accesa, in ce fel sunt sprijiniti de catre minister. Iar platfoma de comunicare constituita de conferintele locale este cea mai buna solutie pentru informarea IMM-urilor din tara." 
     
Urmatoarele conferinte BTL Design vor avea loc la Braila si Galati, pe 21 si 22 aprilie 2008.  
   
Puteti sa gasiti orice alte detalii, ca si fotografii de la evenimentele trecute, la www.btldesign.ro.

Pentru orice alte informatii:
Gabriela Malcinschi
Telefon: 0724/229.024
E-mail: [email protected]; [email protected]

Sursa: Plandeafacere.ro, 9 aprilie 2008

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.