Conferintele BTL Design la Bacau si Focsani

0

23 mai 2008

Conferintele Solutii pentru Dezvoltarea IMM-urilor, organizate de BTL Design, au avut loc saptamana trecuta la Bacau si Focsani. Aproape 150 de IMM-uri au ascultat in aceste etape, detalierea ofertelor care le sunt dedicate de catre banci sau alte companii furnizoare de solutii dedicate acestui sector.

In plenara a doua, specialisti din Ministerul IMM-urilor, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale, au prezentat programele guvernamentale care sunt consacrate intreprinderilor mici si mijlocii.
     
Pe 15 mai la Bacau, conferinta "Solutii pentru Dezvoltarea IMM-urilor", s-a desfasurat in sala de conferinte hotelului Decebal, in fata intreprinzatorilor din judetul Bacau. Alaturi de Marius Roman, Secretar general adjunct la Ministerul IMM-urilor, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale, cuvantul de bun venit a fost rostit de Doru Simovici, presedinte al Camerei de Comert, industrie si agricultura Bacau.
  
Partenerii conferintei de la Bacau au fost BRD, BCR, Eximbank, FNGCIMM, Rina, Brand Sense, Progesa & Partners, Flash Image Media, BTL MediaCom si BTL Promotion.

Companiile furnizoare concep solutii si oferte speciale pentru acest segment, iar aceste solutii sunt prezentate intreprinzatorilor in mod direct in cadrul conferintelor.

Marius Roman a prezentat in cadrul conferintei cele patru "Am sa insist asupra fondurilor structurale. Dorim ca in acest an, gradul de absorbtie al acestor fonduri sa fie cat mai mare. Se fac deja inscrieri la doua dintre programe: programul pentru cresterea capacitatii economice a IMM-urilor prin investitii, si finantari pentru consultanta pentru IMM-uri.

Surpriza placuta este multe companii au nevoie de informare, si acest lucru este dovedit de inscrierile la granturile pentru consultanta".

O delegatie din Ministerul IMM-urilor a  prezentat "Programe guvernamentale de promovare a exportului". Exportul este o posibilitate care nu trebuie neglijata in momentul in care o companie isi face planuri de viitor. Programele de sprijinirea exporturilor pot oferi o cale de dezvoltare a oricarei afaceri. De asemenea, Cezar Iliu, consilier in MIMMCTPL, a explicat intreprinzatorilor locali care sunt posibilitatile de capitalizare prin bursa de valori.
  
A doua zi, pe 17 mai, la Focsani, reprezentanti ai IMM-urilor vrancene s-au intalnit la randul lor cu reprezentantii companiilor partenere ale evenimentului BTL Design.

in plenara int?i a evenimentului, companiile vrancene au putut asculta solutii de finantare bancara, solutii de garantare a creditelor, solutii de eficientizare a activitatii. Este important ca fecare companie sa recurga la solutii care le sunt destinate si care sunt concepute pe masura lor. De aceea, sectorul IMM este foarte important pentru banci, si acestea se straduiesc sa ofere produse cat mai potrivite companiilor.

Misu Chiper, director executiv la Fondul Local de Garantare a creditelor pentru IMM-uri, a prezentat produsele destinate acestui segment.

Lavinia Paraschiv, manager EU Office BCR, a prezentat cel mai nou birou al bancii, si anume EU Office, cu produse dedicate companiilor.

Lucian Matu, director comercial la Sucursala Focsani la BRD Groupe Societe Generale, a pledat pentru adoptarea solutiilor potrivite de catre fiecare IMM.

O alta banca foarte atenta cu segmentul IMM este OTP Bank. Din partea acestei banci, Lucian Oana, Manager Vanzari IMM OTP Bank, a prezentat oferta de finantare dedicata IMM-urilor.

Eximbank, o banca putin aparte in peisajul bancar romanesc, a explicat cum vine in sprijinul IMM-urilor exportatoare.

Plenara a doua a fost interesanta, si a adus in atentia intreprinzatorilor vranceni, programe guvernamentale de sprijinire a afacerilor. Echipa de specialisti din minister a prezentat programe guvernamentale de promovare a exporturilor, dar si posibilitati de capitalizare a IMM-urilor prin Bursa de Valori.

Partenerii conferintei de la Focsani au fost BRD, BCR, OTP Bank, Eximbank, FNGCIMM, Rina, Ariana Inregistrare Marci, Progesa & Partners, Flash Image Media, BTL MediaCom si BTL Promotion.  

Oamenii de afaceri sunt ocupati, dar au nevoie de informatie. Ei au nevoie sa cunoasca fel de solutii le sunt dedicate de catre banci sau companii de comunicatii, ce programe pot accesa, in ce fel sunt sprijiniti de catre minister. Iar platfoma de comunicare constituita de conferintele locale initiate in martie 2006 de catre BTL Design, este cea mai buna solutie pentru informarea IMM-urilor din tara.

Conferintele de la Bacau si Focsani i-au avut ca organizatori pe BTL Design si MIMMCTPL, iar coorganizatori OTIMMC Iasi si Camera de Comert si Industrie Bacau la Bacau, respectiv OTIMMC Galati, Camera de comert si industrie Vrancea si PIMM Vrancea la Focsani.

Parteneri media ai evenimentelor sunt Adevarul, Kiss FM, Startups.ro, Hit.ro, Smartbank, Smartfinancial, iar la Bacau, Ziarul de Bacau, si la Focsani Ziarul de Vrancea si Monitorul de Vrancea.
     
Urmatoarele conferinte BTL Design vor avea loc la Suceava si Piatra Neamt, pe 22 si 23 mai 2008.

Puteti sa gasiti orice alte detalii, ca si fotografii de la evenimentele trecute, la www.btldesign.ro.

Informatii suplimentare:
Gabriela Malcinschi
Telefon: 0724/229.024
E-mail: [email protected]; [email protected]

Sursa: Plandeafacere.ro, 23 mai 2008

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.