Conferintele BTL Design au fost la Slatina si Alexandria

0

4 martie 2008

"Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor, programe guvernamentale de promovare a exporturilor", seria de conferinte organizata de BTL Design in colaborare cu Ministerul IMM-urilor, a avut saptamana trecuta etape in Slatina, pe 28, si Alexandria, pe 29 februarie.

Intreprinzatorii din judetele Olt si Teleorman au putut asculta in cadrul conferintelor, care sunt solutiile la care pot recurge pentru a-si dezvolta afacerea, oferite atat de catre companii private, cat si programele pe care le ofera statul pentru sprijinirea business-ului lor. Reprezentanti a mai mult de 100 de IMM-uri din Olt au participat la simpozionul de la Slatina, iar la Alexandria, au participat peste 80 de companii.

La Slatina, partener principal a fost Vodafone, parteneri de conferinta Eximbank, BCR, BRD, FNGCIMM, Coface Romania, Progesa & Partners, Flash Image Media, BTL Promotion si BTL MediaCom. La Alexandria, parteneri de conferinta au fost Eximbank, BCR, FNGCIMM, Coface Romania, Progesa & Partners, Flash Image Media, BTL Promotion si BTL MediaCom.

In prima plenara de la Slatina, Catalin Mardaloescu, Regional Account Manager la Vodafone, a prezentat solutii de comunicare fixe si mobile pentru IMM-uri. Anca Totoian, director adjunct marketing si vanzari la Eximbank, a detaliat cum banca din care face parte sustine IMM-urile, exportatorii si mediul de afaceri romanesc. Ioan Stanica, Manager la EU Office BCR, a detaliat cum se pot face proiecte europene de succes cu ajutorul EU Office BCR.

Gheorghe Lapadat, director general la FNGCIMM Craiova, a detaliat produsele oferite de organismul lor, in sustinerea activitatii IMM-urilor. Radu Neagoe, director la Grup Craiova BRD GSG, si Marian Nitu, director la Sucursala Slatina a BRD, au exprimat cum BRD poate fi un partener de incredere pentru IMM-uri.

In plenara a doua, o echipa de specialisti din Ministerul IMM-urilor a explicat intreprinzatorilor locali care sunt beneficiile programelor pe care le pot folosi. Livia Adam, consilier la MIMMCTPL, Lidia Beekman, consilier la CRPC, Natasa Amarandei, Consilier la Directia pentru Gestionarea Fondurilor Comunitare, precum si Cezar Iliu, Consilier la MIMMCTPL, au fost vocile autorizate din partea Ministerului, care au sustinut prezentari ale programelor care pot fi accesate de catre IMM-uri si au fost concepute de stat in ajutorul acestora. Astfel, Ministerul a prezentat strategia sa de programe guvernamentale de promovare a exporturilor. Cezar Iliu a prezentat posibilitatile de capitalizare a IMM prin Bursa de Valori.

A doua zi la Alexandria, temele abordate au fost aceleasi, si s-au bucurat de un interes deosebit din partea IMM-urilor teleormanene. Urmatoarele etape ale conferintelor sunt Gorj si Mehedinti, pe 13 si 14 martie, si Bistrita Nasaud, pe 18 martie.

Programul "Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor" a fost lansat acum trei ani de catre BTL Design, si el traverseaza tara, pentru a aduce in fiecare judet, solutii pentru acest sector atat de activ al economiei romanesti, care sunt intreprinderile mici si mijlocii. Aceste simpozioane sunt o platforma ideala de comunicare pentru companiile care au produse destinate acestui segment de piata.

Pentru mai multe detalii:
Gabriela Malcinschi
Telefon 0724229024
E-mail la [email protected]; [email protected]
Web-site: www.btldesign.ro

Sursa: Plandeafacere.ro, 4 martie 2008

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.