Conferinte BTL Design la Resita si Deva

0

23 iunie 2008

Seminarele "Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor", organizate de BTL Design la Resita, pe 19 iunie si la Deva, pe 20 iunie, au reunit peste 150 de IMM-uri din Caras-Severin si Hunedoara, dornice de a discuta in direct cu reprezentantii companiilor furnizoare de solutii.

In cadrul evenimentelor, ei beneficiaza de ultimele informatii in ceea ce priveste produsele care le sunt destinate, atat de catre banci si companii private, cat si programele care le sunt consacrate de catre Ministerul IMM-urilor, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale. 
 
La cuvantul de deschidere a participat Laura Marusca, director general adjunct la Directia pentru gestionarea fondurilor comunitare pentru IMM-uri.
 
La Resita, la Hotel Rogge, la deschiderea conferintei, a fost prezent si presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Caras Severin, Petru Buzzi, alaturi de noul primar al orasului, Mihai Stepanescu. La Deva, in sediul Camerei de Comert si Industrie Hunedoara, Viorel Arion, presedintele CCIA Hunedoara, coorganizatori ai conferintei, a fost prezent la cuvantul de deschidere, in fata intreprinzatorilor din Deva. 

In conferintele BTL Design, prima plenara este dedicata solutiilor de finantare bancara si de garantare a creditelor. Aceasta a debutat prin prezentarea produselor FNGCIMM in sustinerea activitatii IMM-urilor, facuta de catre Lucian Cocar Dragan – Analist financiar bancar FNGCIMM de la Reprezentanta Timisoara, la Resita, si Eugen Rentea, Consilier Marketing la FLGCIMM Craiova SA IFN, la Deva. 

BCR si-a prezentat EU Office, pentru proiecte europene de succes, prin:

– Teodora Erena, Director Executiv Corporate BCR la Centrul de Afaceri Corporate Caras Severin;
–  Corina Costache Manager EU Office  BCR;
– Codruta Orgovici, consilier in proprietate industriala la Ariana, a vorbit intreprinzatorilor de la Resita si Hunedoara despre "Marca inregistrata – intre avantaj concurential si risc legislativ de contrafacere";
– Ciprian-Ionut Baciu, Consilier Eximbank, Sucursala Timisoara, a vorbit, atat la Resita cat si la Deva, despre cum EXIMBANK sustine IMM-urile, exportatorii si mediul de afaceri romanesc".
 
BRD Groupe Societe Generale, alta banca de prim rang, a prezentat solutii complete de finantare a IMM-urilor.
Serviciile de recuperare a creantelor oferite de Coface Romania au fost prezentate de Ion Radu, manager BTL Design, la sfarsitul primei plenare. 

Parteneri ai conferintelor Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor din Caras Severin si Hunedoara au fost BRD, BCR, FNGCIMM, Eximbank, Ariana, Coface Romania, BTL Promotion, BTL MediaCom, Flash Image Media.   
  
Partenerii media ai celor doua editii au fost Adevarul, Smartfinancial, Smartbank, Finantare.ro, Startups.ro, Kiss Fm iar la Resita, Jurnalul de Caras-Severin si 24 de ore si Hunedoreanul la Deva. 
 
Plenara a doua a conferintelor a beneficiat, ca intotdeauna, din toamna trecuta, de prezenta echipei de specialisti din Ministerul IMM-urilor, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale, care au prezentat intreprinzatorilor programele elaborate de minister in sprijinul companiilor.  O parte importanta este prezentarea programelor guvernamentale de promovare a exporturilor. 
 
Caras-Severin si Hunedoara au fost ultimele doua etape ale conferintelor pentru IMM-uri organizate de BTL Design in aceasta primavara. La toamna, programul se va relua, prin judetele Calarasi, Dambovita, Ialomita, Harghita, Mures.
    
Despre programul "Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor"

"Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor" este un program marca BTL Design. Programul a fost initiat de BTL Design in 2006, avand ca intentie aducerea catre IMM-urile din intreaga tara a informatiilor de care au nevoie in contextul aderarii europene. Conferintele au debutat in martie 2006, si isi propun ca in 4 ani sa parcurga cele 41 de judete ale Romaniei. Prima etapa a fost Bihor, pe 29 martie 2006.

In 2006 au avut loc 10 etape ale acestor conferinte, in 2007 au fost 12 editii, iar in 2008 vor avea loc 26 de etape. Lucrarile conferintelor sunt structurate in doua plenare. Prima se numeste "Solutii pentru eficientizarea afacerii. Solutii de transmisii de date cablu/wireless. Solutii comunicatii mobile si fixe. Solutii internet. Solutii de infrastructura pentru afaceri. Solutii de promovare. Solutii de pensii private. Solutii de resurse umane. Solutii de recuperare a creantelor", si prezinta toata gama de solutii destinate IMM-urilor si care sunt necesare pentru dezvoltarea afacerii proprii.

Sunt directii pe care intreprinzatorii le pot adopta pentru a le facilita munca, si in consecinta pentru a creste competitivitatea, ceea ce duce si la sporirea cifrei de afaceri. Plenara a doua trateaza "Solutii financiare pentru dezvoltarea afacerii. Oferte de creditare, programe de finantare, oferte de finantare bancara pentru IMM-uri, finantare din fonduri structurale si de coeziune". Aceasta cuprinde solutii oferite de banci specifice pentru sectorul IMM-urilor, precum si finantari europene, explicatii de la experti pentru accesarea finantarilor destinate acestui sector, detalii despre planul operational regional 2007-2013.

Accesul IMM-urilor la conferinta este gratuit, simpozioanele dorindu-se o platforma eficienta de comunicare intre providerii de solutii pentru IMM-uri (in oricare domeniu), si intreprinzatorii locali, cu care acestia pot veni in contact cu aceasta ocazie.

Partenerii BTL Design la organizarea acestor conferinte sunt firme mari, care concep si dezvolta solutii pentru IMM-uri. In decursul timpului, printre acesti parteneri putem enumera Vodafone, Orange, UPC, Romtelecom, CG&GC IT, Genesys, Siveco, Coface Romania, Credit Europe Bank, BCR, OTP Bank, BRD, Eximbank, Alpha Bank, Sodexho Pass, si altii.
  
Despre BTL Design

Din 2003 BTL Design este specializat in promovarea B2B si este unul dintre marii organizatori de evenimente de afaceri din tara. Are deasemenea o oferta variata de servicii: publicitate "below the line", publicitate neconventionala, realizare de strategii complexe de comunicare si relatii publice, oferirea de suport logistic pentru organizarea unor intalniri societatea civila – administratie publica (factori politici, sociali, mediu de afaceri), organizarea unor evenimente speciale (conferinte, mese rotunde, workshop-uri), elaborarea mapelor de presa, concepere conferinte, seminarii, gestionarea relatiilor cu mass-media (interviuri, realizarea de poze, articole).

Aria de activitate a societatii se extinde in functie de cerintele fiecarui client. BTL Design realizeaza campanii publicitare care au efecte imediate, corelate cu ajutorul acordat clientilor pentru realizarea obiectivelor pe termen lung.

Contact:
Gabriela Malcinschi
Telefon 0724229024
E-mail: [email protected]; [email protected]
Web-site: www.btldesign.ro

Sursa: Plandeafacere.ro, 23 iunie 2008

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.