Conferinta Afaceri.ro Craiova a confirmat ca oltenii sunt interesati „sa scoata capul in lume”

0

craiova_pda

Antreprenorii din Regiunea Sud-Vest prezenti la Conferinta Afaceri.ro Craiova au primit cu viu interes prelegerile celor 12 speakeri care au vorbit despre diverse strategii si oportunitati de extindere a afacerilor pe pietele europene.

„Organizarea conferintei Afaceri.ro Craiova mi-a reconfirmat ca oltenii sunt interesati sa „scoata capul in lume”. Altfel spus, entuziasmul participantilor cand a venit vorba de exemple de buna practica despre cum sa dezvolti afacerea pe plan international ma face sa cred ca astfel de evenimente sunt binevenite”, a declarat Alin Mechenici, CEO Highway to Business, co-organizator al Conferintei.

Rodica Lupu, Managing Partner la Loop Operations, i-a indemnat pe antreprenorii prezenti la Conferinta Afaceri.ro Craiova sa „atace” fara inhibitii piata Uniunii Europene.

„Libertatea de circulatie a persoanelor si serviciilor este garantata prin Tratatul Uniunii Europene. Aceasta permite antreprenorilor romani sa exporte servicii in oricare din statele membre, in baza autorizatiilor si certificatelor obtinute la noi in tara”, a explicat Rodica Lupu.

Speakerul a subliniat cat de important este pentru oamenii de afaceri romani sa se informeze si sa foloseasca aceste facilitati care pot aduce castiguri substantiale.

Bogdan Ghinet, manager partener la Acces Project Investments, a explicat publicului care sunt avantajele conceperii unui plan de export, un instrument foarte util pentru obtinerea de finantari, dar si pentru evaluarea propriei afaceri.

Alti speakeri i-au indemnat pe antreprenori sa experimenteze noi strategii si sa mentina un contact cat mai strans cu piata. Dan Tusaliu, directorul centrului de dezvoltare din Craiova al iQuest Group, a vorbit participantilor despre felul in care tehnologia schimba marketingul, despre nevoia de a inova accelerat si de a fi aproape de client.

Mircea Munteanu, manager de operatiuni la Elastoffice, a prezentat „cloud computing” – conceptul prin care mai multe companii de IT impart anumite resurse (conexiuni de broadband, spatii de stocare a datelor, etc.) avantajele fiind reducerea costurilor, iar implementarea unei astfel de solutii este considerata cheltuiala eligibila in programele derulate cu fonduri europene.

Alin Mechenici si-a concentrat discursul pe dezvoltarea de „business design” si a vizat atat planificarea strategica cat si marketingul modern.

„Consider ca sala a reactionat pozitiv la propunerile mele deoarece am incercat sa simplific, sa flexibilizez si sa pun pe primul plan nevoile clientilor si ale angajatilor in aceeasi masura”, a concluzionat Mechenici.

Speakerii si subiectele abordate:

  • Radu Mirea, director Oficiul Teritorial pentru IMM Craiova: Actiunile Departamentului pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism in perioada imediat urmatoare si in perspectiva anului 2013, in ceea ce priveste IMM-urile;
  • Daniel Cosnita, Presedintele Asociatiei Clusterelor din Romania: Rolul clusterelor in promovarea exporturilor;
  • Gabriel Vladut, Director IPA CIFATT Craiova: Nise de piata, parteneri externi si internationalizare;
  • Razvan Savu, Manager Partner la Medical Tours Company: Cum o companie romaneasca se poate extinde pe piete externe;
  • Daniel Dobre, Project Manager la Oltenia Business Magazine: Adaptarea strategiei de promovare catre new media;
  • Marius Alexa, Manager General Arhipelago: Antreprenoriatul AGILE.

Evenimentul de la Craiova a fost organizat de Arhipelago, APEC si Highway to Business, in parteneriat cu Acces Project Investments si cu sprijinul Finantare.ro, Iceberg Consulting, Trust Communications, Entreprise Europe Network, Universitatea din Craiova – Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, Elastoffice, Radio Sud, NGD Publicitate, Boier Moflea Catering, Gramma Wines, Cornul Abundentei, EgoCentrum, IPA CIFFAT, OTIMMC, JCI Craiova, Camera de Comert si Industrie Dolj, Autonom Rent a Car, AIESEC Craiova, „Actionam Responsabil”, GDS TV, Oltenia Business, InPulse Consulting, FPP, Gazeta de Sud, Craiova.ro si Hotel Royal Craiova.

Evenimentul de la Craiova face parte din seria celor 10 conferinte Afaceri.ro 2013, evenimente business-to-business care pun accent pe networking, oameni, modele, informatii si idei.

Urmatoarea Conferinta Afaceri.ro va fi la Brasov

Urmatoarea Conferinta Afaceri.ro se va desfasura la Brasov, pe 5 iulie, la Brasov Business Park, Str. Ionescu Crum nr. 1.

„La acest eveniment vom avea alaturi de noi manageri publici si oameni de afaceri cu experienta care vor vorbi despre cum vad viitorul Brasovului ca centru de afaceri si motor de dezvoltare economica si sociala”, a precizat Marius Alexa, CEO Arhipelago, organizatorul conferintei.

Lista invitatilor pentru conferinta de la Brasov este deschisa, iar cei interesati se pot inscrie aici.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.