Conferinta Afaceri.ro Braila: Viceprimarul orasului intentioneaza sa acorde unele facilitati IMM-urilor

0

IMG_5495Ieri, 22 iunie, a avut loc cea de-a doua editie a Conferintei Afaceri.ro Braila. Evenimentul a fost organizat de APEC si Arhipelago impreuna cu Regia Autonoma „Administratia Zonei Libere Braila” iar participantii au aflat noi informatii privind oportunitatile mediului de afaceri local.

Prezenta la eveniment,  doamna viceprimar al orasului Braila, Doinita Ciocan, a declarat ca minicipalitatea a demarat un amplu studiu privind posibilitatea acordarii unor facilitati fiscale intreprinderilor mici si mijlocii.

„Exista o hotarare de Consiliu Local din august 2014, referitoare la acordarea de facilitati fiscale locale acordate celor care investesc in municipiul Braila, facilitati care vizeaza reducerea pana la anulare a impozitelor pe cladiri si pe terenuri, functie de valoarea investitiei, respectiv de numarul de locuri de munca nou create. Avand in vedere ca limita este undeva la 20 de milioane de euro, la o asemenea investitie ajungandu-se la scutirea de la plata impozitului pe cladiri si pe terenuri, personal mi se pare o investitie mare, asa incat ar trebui sa ne gandim si la acordarea unor facilitati pentru investitii mai mici, pentru ca aici, in aceasta zona, functioneaza si intreprinderi mici si mijlocii. Deci noi incercam sa cream cadrul legislativ local si in acelasi timp, incercam sa aducem catre noi si sa prindem in proiectele pe care noi, administratia locala, le realizam, si informatiile de la mediul de afaceri.”

Avand in vedere ca aceste facilitati deja se acorda investitiilor mai mari, sectorul IMM-urilor a intrat in vizorul municipalitatii.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.