Competitia intreprinderilor sociale NESsT 2011-2012

0
nesstNESsT Romania anunta lansarea Competitiei intreprinderilor sociale NESsT 2011-2012, ce are drept scop sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor sociale din Romania. NESsT va acorda pana la 5 premii financiare pentru recunoasterea celor mai bune concepte de intreprinderi sociale.

Organizatiile premiate vor primi, din partea NESsT, finantare in valoare de aproximativ 10.000 USD. Totodata, acestea vor fi invitate in portofoliul NESsT, beneficiind astfel de sprijin financiar si consultanta individualizata pe termen lung pentru dezvoltarea intreprinderii lor sociale.

NESsT defineste intreprinderea sociala drept o afacere conceputa pentru a rezolva o problema sociala critica intr-un mod sustenabil financiar. Una dintre provocarile cu care se confrunta ONG-urile este comercializarea unor produse sau servicii intr-un mod sistematic, responsabil si profesionist, care sa le sporeasca impactul social.

Cateva exemple de intreprinderi sociale din Romania sunt:
– o organizatie care promoveaza accesul la cultura pentru persoanele cu deficiente de vedere prin producerea si comercializarea – catre biblioteci publice, scoli si persoane fizice – a unor carti audio in format Daisy (sistem de accesibilizare a informatiei);
– un centru de multiplicare unde sunt angajati tineri infectati cu HIV;
– un atelier de jucarii textile unde sunt angajate mame aflate in dificultate.

Mai multe detalii: Finantare.ro.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.