Competitia Intreprinderilor Sociale – 2007

0

6 iunie 2007

NESsT, LEADERS Romania si ABN AMRO anunta lansarea Competitiei Intreprinderilor Sociale – editia 2007.

Organizatiile societatii civile (OSC) interesate de evaluarea fezabilitatii lansarii sau extinderii unei intreprinderi sociale sunt invitate  sa participe la aceasta competitie (inclusiv OSC-urile care au deja un plan de afaceri sau o intreprindere sociala functionala).

Competitia Intreprinderilor Sociale  NESsT, LEADERS Romania si ABN AMRO – editia 2007 are ca scop dezvoltarea intreprinderilor sociale in Romania. Competitia este posibila datorita sprijinului deosebit acordat de Fundatia ABN AMRO (Olanda) precum si al echipei locale ABN AMRO din Romania. Aceasta competitie este un punct important in Strategia de Dezvoltare Sustenabila a ABN AMRO in Romania. Competitia se bucura de asemenea de asistenta financiara precum si de suport tehnic si programatic din partea United States Agency for International Development/World Learning for International Development prin Programul de Consolidare al Societatii Civile in Romania (PCSCR).

Pentru scopul acestei competitii, NESsT defineste intreprinderea sociala ca acele strategii de auto-finantare care:
– Presupun comercializarea unui produs sau oferirea unui serviciu intr-o maniera;
– Sistematica, responsabila si profesionala;
– Implica o evaluare prealabila si planificare;
– Au ca scop generarea de venituri care sa asigure sustenabilitatea OSC-ului respectiv si desfasurarea de activitati in conformitate cu misiunea sa.

OSC-urile selectate vor parcurge cu  ajutorul echipei NESsT stadiile unui proces complex de evaluare si dezvoltare:
– Determinarea gradului de pregatire organizationala pentru activitatea de autofinantare si studiul de pre-fezabilitate a uneia sau a doua idei de afaceri propuse initial;
– Studiul de fezabilitate – dezvoltarea ideii de intreprindere sociala (sau de extindere a unei intreprinderi sociale deja existente);
– Elaborarea Planului de Afaceri pentru implementarea/ extinderea intreprinderii sociale.

Pe langa sprijinul acordat in cadrul acestui proces, NESsT, LEADERS Romania si ABN,

AMRO vor acorda celor mai bune patru planuri de afaceri premii constand in resursele necesare pentru lansarea intreprinderii sociale respective. Fiecare organizatie premiata va primi un pachet de resurse care include un grant de 8.000 Euro precum si consultanta permanenta din partea NESsT pe perioada implementarii planului de afaceri.

Termenul limita pentru depunere a formularelor de aplicatie este 20 iunie 2007.

Pentru mai multe informatii: www.nesst.org/competition.

Sursa: Redactie PlandeAfacere.ro, 6 iunie 2007

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.