Companiile fata in fata cu managementul etic Bucharest Conference in Applied Ethics la a doua editie

0
main_01Pe 30 si 31 octombrie 2009, Facultatea de Filosofie a Universitatii Bucuresti va gazdui cea de-a doua editie a conferintei internationale de etica aplicata „Bucharest Conference in Applied Ethics ’09”. Organizata de Smart Solutions & Support, Romania, impreuna cu Centrul de Cercetare in Etica Aplicata al Universitatii din Bucuresti, evenimentul va reuni experti din mediul academic si din companii, care vor analiza principalele instrumente de management etic pe care le au la dispozitie organizatiile in secolul XXI.

De ce au nevoie companiile de management etic? Cum contribuie programele de etica si conformitate la performanta unei organizatii si cum o ajuta sa treaca mai usor prin perioade de criza? Ce instrumente de management etic are la dispozitie o companie? Iata numai cateva dintre intrebarile la care vor da un raspuns vorbitorii invitati la Bucharest Conference in Applied Ethics ’09.

Editia din acest an a conferintei are ca tema „Comitetele de etica si alte instrumente de management etic”, urmarind sa ofere deopotriva o abordare teoretica si o analiza aplicata asupra metodelor de management etic si raportare etica pe care ar trebui sa le utilizeze organizatiile in contextul economic actual.

Pe parcursul celor doua zile ale conferintei internationale vor fi prezenti peste 20 de reprezentanti ai companiilor si mediului academic din spatiul international – Georgeta Bora (RBS Romania), Liviu Raducan (NCH Advisors), Mihaela Pogan (BCR), Ion Vezeanu (Universitatea din Grenoble), Dumitru Bortun (SNSPA). Acestia vor aborda teme precum: rolul comitetelor de etica in dezvoltarea politicilor organizationale, tipologii si structuri ale codurilor de etica, importanta trainingului de etica si conformitate, implementarea programelor de audit de etica si conformitate.

„Bucharest Conference in Applied Ethics ‘09 este singurul eveniment din Romania care trateaza in mod integrat problema managementului etic si dezvoltarii durabile. Conferinta se doreste a fi o platforma de dezbatere prin intermediul careia companiile sa afle mai multe despre implicatiile pe care le au aspectele de etica si conformitate asupra activitatii lor. In Romania sunt foarte putini cei care constientizeaza importanta eticii in afaceri. Insa, trecem si noi, treptat, la o cultura in care conteaza nu doar cifra de afaceri, ci si cum obtii profit”, precizeaza Cristian Ducu, Director General al Smart Solutions & Support, Romania.

Reflectand interesul din ce in ce mai crescut pentru institutionalizarea eticii, conferinta Bucharest Conference in Applied Ethics ’09 aduce in discutie solutii practice de utilizare a instrumentelor etice in organizatii. Conferinta se bucura anual de prezenta unor vorbitori din medii diferite, de la filosofi si cercetatori la manageri si reprezentanti ai autoritatilor publice si ONG-urilor, reuniti intr-un think tank ce dezbate probleme actuale de etica aplicata in organizatii si propune solutii integrate de management etic.

Bucharest Conference in Applied Ethics ’09 se adreseaza managerilor, reprezentantilor autoritatilor publice si ai ONG-urilor, responsabililor de CSR, specialistilor in marketing si comunicare, studentilor interesati de problema managementului etic intr-o abordare multidisciplinara. Cei care doresc sa participe la eveniment sunt asteptati pe 30 si 31 octombrie, incepand cu ora 9.30, la Facultatea de Filosofie a Universitatii Bucuresti (Splaiul Independentei, nr. 204). Participarea la conferinta este gratuita. Pentru mai multe detalii despre eveniment vizitati www.bcae.ro

Contact:
Violeta Toma
Project Assistant
Mob.: +04 072 251 6889
Fax: +04 (031) 816 2421
E-mail: [email protected]

Toma Violeta
Smart Solutions & Support
Telefon: 0722516889
E-mail: [email protected]
Web-site: www.eco.omnisolutions.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.