Comisia Europeana incurajeaza Consultarea Publica a Platformei CEFTAC asupra politicilor de competitivitate si inovare in Romania

0
structural-funds-roDirectorul General pentru Concurenta al Comisiei Europene (DG Competition), Dl Alexander ITALIANER a avut bunavointa sa adreseze un Mesaj Oficial in scris catre delegatii la cea de a VII-a editie a „Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” ce se va desfasura la Bucuresti sub Inaltul Patronaj al Presedintiei Uniunii Europene, la Centrul ArCuB, in data de 24 noiembrie 2011, orele 12.30-17.30.

Inaltul Reprezentant al Comisiei Europene apreciaza in mod special initiativa EUROLINK – House of Europe si a Platformei CEFTAC privind consultarea publica a mediului de afaceri din Romania, in prezenta decidentilor din partea institutiilor/autoritatilor centrale cu referire la noile propuneri legislative UE in domeniul imbunatatirii guvernantei economico-financiare: „Este necesar sa auzim de la antreprenori, IMM-uri si de la alti detinatori de interese ceea ce au nevoie in asa fel incat cresterea sa se materializeze. Iata de ce a furniza astazi un laborator de idei reprezinta un concept foarte interesant.

Pe de alta parte, in contextul evocarii vizitei Comisarului European ALMUNIA in Romania, mesajul transmis evidentiaza importanta regimului concurentei din unghiul de vedere al strategiilor de depasire a crizei actuale, „ceea ce se aplica si Romaniei„. Astfel, „o puternica transpunere a legislatiei de concurenta este esentiala deoarece s-ar cuveni ca nicio companie sa nu impiedice cumva pe alti concurenti economici sa aiba acces la Piata si sa ofere astfel produse si servicii inovative„.

De aceea, Mesajul Directoratului General al Comisiei Europene considera drept importanta formarea profesionala a celor din domeniul concurentei, indeosebi in lumina globalizarii care va afecta si regimul concurentei in lumea de maine – tematica propusa spre dezbatere in cadrul reuniunii organizate la Bucuresti.

In final, Comisia Europeana se angajeaza sa sprijine in mod direct eforturile Romaniei pentru „a-si restructura economia„, in asa mod incat sa asigure o „revenire cat mai prompta catre o crestere durabila„. Asadar, „serviciile puse la dispozitie de catre DG Concurenta sunt gata sa asiste toate partile interesate din Romania cu orice informatii tehnice de care au nevoie pentru a pune in aplicare legislatia comunitara in domeniu.

Urand succes Salonului Anual de Solutii Practice si Transfer de Know-How de la Bucuresti, Directorul General ITALIANER exprima asteptarea de a urmari concluziile cu care se va solda reuniunea respectiva.

Organizatorii Principali ai evenimentului sunt: Fundatia EUROLINK-Casa Europei, Agentia Mastermind Communications, Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti – ArCuB si Centrul Regional de Excelenta FuturICT Bucuresti.

Parteneri Institutionali: Ambasada Republicii Polone; Institute of Competition Law – Paris; Uniunea Profesiilor Liberale din Romania; Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri; Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene; Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania; Centrul European al Consumatorilor Romania; Phaeton Gala. PR & Lobby Consulting; Agentia B.E.S – MM Models Oradea, Universitatea de Stiinte si Arte „Gheorghe Cristea”.

Sponsor Oficial: Romtelecom.

Parteneri Media ai evenimentului sunt: TVR Info, TVR Cultural, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Bucuresti fm, Agentia de Presa RADOR, Romania Libera, CalendarEvenimente, Concurrences.com, Comunicatii Mobile, e-Competitions, DoingBusiness.ro, Tribuna Economica, Calea Europeana, Finantare.ro, Managementul-Proiectelor, Economie si Administratie Locala, EuroConsultanta, SmartFinancial, BrandInfo, ClubAfaceri, NewsChannel, GhiseulBancar, PRWave, ComunicateMedia, StructuralFunds.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri, cei interesati pot consulta site-ul www.HouseofEurope.ro.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.