Coaching-style Lifelong Learning: Cum intarim unitatea echipei in conditii de stres, prin comunicare constructiva? 28-29 februarie 2012

0
wtcCare sunt ideile principale in jurul carora e construit programul?

Echipa dumneavoastra poate deveni mai puternica chiar in conditii de stres. Un stres constientizat si gestionat corect poate fi inceputul unei schimbari in bine.

Stresul este o conditie normala a vietii: organismul ne da un semnal de pericol – fight or flight! – atunci cand simtim ca nu avem „programe” interioare, scheme de actiune cvasi-automatizate, ca sa facem fata situatiei. Daca semnalul de alarma devine insa prea frecvent sau prea puternic, stresul ne afecteaza sanatatea, performantele, relatiile, ne bulverseaza intreaga viata.

E total nerealist sa asteptam ca situatiile cu potential de stres sa devina mai rare. In lumea contemporana, aflata in schimbare structurala accelerata, ele vor deveni, dimpotriva, tot mai frecvente. Avem nevoie sa invatam sa ne bucuram de viata „inotand” in ele, folosind „valurile” pe care ele le creeaza ca sa inaintam catre scopurile noastre, asa cum face orice inotator bun. Altfel spus, avem nevoie sa invatam scheme, moduri noi de actiune care, odata incorporate, sa ne furnizeze increderea ca putem face fata provocarilor vietii fara sa trebuiasca sa ramanem continuu „in priza” si sa ne ardem resursele interioare la foc continuu.

Comunicarea constructiva, cu tine insuti si cu ceilalti, constituie unul dintre aceste moduri de actiune. Ar fi utopic sa ne imaginam ca rezolva orice problema, dar e solutia cea mai eficace, la indemana, ieftina, sustenabila si cu efecte pe termen lung.

Cum se desfasoara programul?

Dupa o metoda originala, complexa, Coaching-style Lifelong Learning, care impleteste cunostinte, principii si tehnici din sociologie, stiintele educatiei, filosofie, coaching, consiliere, mentorat, training.

Practic, fiecare pas in parte si programul in ansamblu sunt un exercitiu, astfel incat invatati actionand (learning by doing), nu doar din ce se spune explicit, ci si din modul in care se spun si se fac lucrurile in timpul programului.

Cititi mai multe despre acesta metoda aici.

Care este continutul programului si cum este structurat?

Programul e structurat in patru module.

Se participa la cel putin 2 module.

Detalii despre taxa si alte bonusuri gasiti in formularul de participare si pe pagina evenimentului.

Va rugam sa completati formularul de participare si sa-l transmiteti scanat la [email protected] sau fax 021 319.12.19.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.