Clusterul IT Iconic din Iasi se conecteaza la retelele mondiale de transfer tehnologic

0

ICONIC_logoICONIC, primul cluster de IT si new media privat din Iasi, a demarat o adevarata ofensiva internationala. „Suntem bucurosi sa va anuntam ca, la mai putin de un an de la primele discutii de principiu privind infiintarea, ICONIC a capatat personalitate juridica si am marcat deja o realizare de exceptie: suntem primul cluster de IT romanesc care adera la Business Roaming Agreement, o retea internationala de clustere cu membri pe toate cele 5 continente”, a declarat Marius Alexa, fondatorul si coordonatorul clusterului ICONIC.

In urma acestui acord, firmele iesene componente ale clusterului ICONIC primesc acces la evenimentele de business organizate in cadrul BRA, precum si acces gratuit la sali de conferinta, conexiuni de internet si alte facilitati la oricare din partenerii din retea, din Mexic si pana in China.

Urmatoarea „mutare” a clusterului ICONIC vizeaza nordul Europei. „Vom merge in Suedia, unde ne vom intalni cu zeci de potentiali parteneri de la incubatorul de afaceri MINC din Malmo si de la Parcul Stiintific IDEON din Lund. Vom prezenta oferta firmelor de IT membre ale ICONIC si nu excludem chiar cooptarea unor suedezi in proiectele noastre „, a precizat Marius Alexa.

Initiat in 2012 de Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii, clusterul ICONIC isi propune sa incurajeze dezvoltarea firmelor iesene care activeaza in domeniile IT si new media si sa creasca vizibilitatea si competitivitatea acestora pe plan international, prin atragerea de investitori si transferuri de tehnologie.

Pentru mai multe informatii privitoare la activitatea ICONIC: [email protected], www.iconic-cluster.net, sau la telefon 0745.501.941.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.