Clarificari absolut necesare privind Misiunea Economica la EXPO Milano

0

Banner Invest in NE Romania - Expo MilanoAsociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord Est si Arhipelago, organizeaza o Misiune Economica la EXPO Milano in perioada 9-13 iunie.

Evenimentul are ca scop promovarea regiunii de Nord-Est a Romaniei la Expozitia Mondiala. Marius Alexa, initiatorul misiunii, va prezinta ce isi propune sa faca la EXPO Milano impreuna cu reprezentantii si companiile din judetele Moldovei.

REP: In contextul in care in mass-media apar din ce in ce mai multe informatii referitoare la EXPO Milano, care este stadiul proiectului dumneavoastra?

Marius Alexa: Intr-adevar, de cand s-a dat startul Expozitiei Mondiale din Milano, la 1 mai, numarul de stiri din presa pur si simplu a explodat cu informatii privind pavilioanele tarilor participante, evenimentele organizate acolo cat si despre vizitele unor personalitati internationale. Chiar si presedintele Romaniei dl. Klaus Iohannis a fost la pavilionul Romaniei saptamana trecuta si a urat succes participantilor. In ceea ce priveste proiectul nostru, suntem pe ultima suta de metri cu organizarea, ramanand mai putin de o luna pana cand regiunea noastra va fi prezenta la EXPO. Am colaborat foarte bine atat cu administratia publica din regiune cat si cu mediul privat pentru ca Moldova sa fie cat mai demn si frumos promovata in Italia. Suntem increzatori ca roadele acestor actiuni se vor vedea in evolutia si dezvoltarea regiunii din urmatorii ani.

REP: Avand in vedere ca s-a creat o confuzie privind participarea firmelor locale la EXPO Milano invitate in doua proiecte locale asemanatoare, puteti sa ne explicati diferenta dintre ele?

Marius Alexa: Trebuie sa clarificam acest aspect pentru ca cei interesati sa nu cada prada suprapunerilor existente. Prima initiativa este cea regionala in care coloana vertebrala a fost formata de un consortiu larg, regional cu primarii, consilii judetene, firme reprezentative si actori relevanti regionali, cel de-al doilea proiect a fost anuntat de Consiliul Judetean din Iasi dar de a carui soarta certa nu stim nimic acum in acest context delicat. In acest moment, proiectul nostru este singurul activ in aceasta zona. Acum, oricine isi propune sa organizeze un eveniment asemanator va intampina numeroase probleme de ordin logistic. Echipa noastra, impreuna cu partenerii a demarat actiunile de organizare din timp, inca de anul trecut, tocmai pentru a preintampina astfel de obstacole si face posibila participa la acest eveniment cu costuri mici. Este o sansa de a cunoaste in 3 zile ce au mai interesant si mai bun cele 150 de tari participante, practic tot mapamondul si-a dat intalnire la EXPO Milano.

REP: Cum pot companiile iesene sa participe la EXPO? Mai sunt locuri in delegatie?

Marius Alexa: Orice companie interesata sa profite de aceasta oportunitate unica este invitata sa intre pe pagina oficiala a evenimentului http://www.afaceri.ro/invest-in-north-east-romania-expo-milano-2015/ si sa se inscrie in formularul special creat. Ulterior, va fi contactat de catre un consultant specializat care ii va da toate informatiile necesare despre activitati, program, contactele de afaceri potentiale cat si aspectele legate de costuri. Pe aceasta cale, vreau sa multumesc TAROM pentru sprijinul acordat si sa invit toate companiile din nord-estul Romaniei sa depaseasca granitele in identificarea de noi clienti, contacte si solutii pentru business-ul propriu. Viziunile de dezvoltare se slefuiesc atunci cand vedem ce are mai frumos planeta in 2015.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.