Ce s-a intamplat la Conferinta Afaceri.ro Suceava din 19 aprilie 2013

0

Seria conferintelor Afaceri.ro a debutat anul acesta pe 19 aprilie la sediul Camerei de Comert si Industrie Suceava.
Apreciata de participanti drept cel mai important eveniment business to business organizat in acest an in nordul Moldovei, conferinta a reunit 153 intreprinzatori si profesionisti din judetele Suceava, Neamt, Botosani si Iasi. 

Conferinta a fost deschisa de oficialitatile locale: Ilie NITA – Vice-presedintele Consiliului Judetean Suceava si de Lucian GHEORGHIU – Directorul Camerei de Comert si Industrie Suceava – care au dat cuvantul domnului Secretar de Stat Dan ENACHE, pentru a vorbi despre politicile guvernamentale intre parteneriatul cu IMM si formarea antreprenorilor si pentru a anunta ca Ministerul Economiei va demara in cursul acestui an un program de sprijin pentru dezvoltatorii de incubatoare de afaceri (detalii pe Finantare.ro).

Oameni de afaceri si manageri cu o bogata experienta precum: Bogdan PITIGOI – Presedintele Grupului Tester, Augustin PURNUS – Director General Spider Management Technologies Romania, Tarquinius STAMATE – Director, Autonom Rent a Car Iasi, Ionut TATA – Fondator Iceberg, Paul SAVIN – CEO Konsent si Alexandru LAZESCU – analist economic, au prezentat modalitati originale de a rezolva problemele presante cu care se confrunta in prezent orice intreprinzator, de la obtinerea de finantari si managementul proiectelor pana la gasirea unor noi nise de piata.

Intr-un dialog deschis cu participantii, Bogdan PITIGOI a vorbit despre politica sa de „management contra curentului”, despre politica sa de investitii si extindere a activitatii pe timp de criza. „Cand vezi ca afacerile tuturor se contracta, poate tocmai atunci este momentul sa investesti. Este mai usor sa investesti pe timp de criza: furnizorii sunt mai draguti si mai dispusi sa-ti ofere preturi competitive. Vei vedea ca-ti raman bani mai multi si pentru promovare, iarasi o preocupare neglijata pe nedrept in vreme de criza„, a explicat Bogdan Pitigoi (detalii pe Finantare.ro).

Profesorul Augustin PURNUS a explicat audientei cum se calculeaza riscurile intr-un business. „Calculele sunt esentiale pentru managementul tendintelor. Ele ne permit sa intervenim din timp pentru a redresa o situatie, inainte ca lucrurile s-o ia razna”, a subliniat Augustin Purnus. (detalii pe Finantare.ro)

Paul SAVIN a explicat participantilor care sunt provocarile si care ar fi solutiile in implementarea proiectelor cu finantare europeana in 2013 iar Ionut TATA a surprins audienta cu o declaratie referitoare la potentialii finantatori: „Eu stiu minim 5 fonduri de investitii care nu gasesc firme in care sa-si plaseze banii. Este o situatie ciudata, in care firmele cauta finantatori si invers, dar nu se gasesc unii pe altii”, a subliniat Tata, aratand ca putine firme propun investitorilor planuri de afaceri viabile (detalii pe Finantare.ro).

Tarquinius STAMATE a evidentiat valoarea echipei, invatarea continua si capitalul uman ca si factori cheie pentru a-ti creste afacerea cu 80% pe timp de criza, iar Alexandru LAZESCU a discutat impactul tehnologiilor asupra marketigului modern (detalii pe Finantare.ro)

Nu in ultimul rand, invitatii s-au bucurat de cadourile oferite in cadrul tombolei de catre Spider Management Technologies Romania si au experimentat „jocurile de networking” sub fluierul lui Marius ALEXA – CEO Arhipelago, avand astfel prilejul sa se cunoasca personal si sa stabileasca noi contacte de afaceri.

Inchiderea evenimentului s-a facut la ora 17:00 cand organizatorii: Camera de Comert si Industrie Suceava, Arhipelago Interactive si APEC au multumit partenerilor evenimentului: Spider Management Technologies Romania, Volksbank,  Tester Iasi,  Autonom Rent-A-Car, Wiron, All.Biz, Finantare.ro, Managementul-proiectelor.ro, Asigurari.ro, Plandeafacere.ro, Meteo.ro, News-bucovina.ro, Bucovina TV, Viva FM, Impact FM, Crai Nou, Monitorul de Neamt si Monitorul de Suceava.

Seria Conferintelor Afaceri.ro va continua. „Evenimentele de pe agenda imediata se vor desfasura la Iasi in 24 mai si la Craiova in 31 mai. Luna mai va fi dedicata dezbaterilor pe tema exportului, internationalizarii afacerilor si marketingului modern. Sunt asteptati intreprinzatorii si profesionistii care doresc sa utilizeze avantajele apartenentei la Piata Unica Europeana, care doresc sa profite de pietele globalizate, care sunt interesati consolidarea brandului propriu”, a adaugat Andreia Andrei, managing director Afaceri.ro.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.