CCIR lanseaza Together for Your Business, publicatia de afaceri a Sistemului Cameral

0
ccirCamera de Comert si Industrie a Romaniei a organizat marti, 5 mai, o masa rotunda cu tema Miza: Romania anului 2009 – Realitatea economica oglindita in presa de specialitate – Cine face, de fapt, agenda economica nationala?, eveniment in avanpremiera lansarii primei publicatii a Sistemului Cameral, „Together for your business”.

Lansarea oficiala a revistei va avea loc miercuri, 6 Mai, la Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Sala Candelabrelor, incepand cu ora 18.00.

Masa rotunda s-a bucurat de prezenta unor personalitati de prim rang din arcul guvernamental, business si mass-media care au salutat aparitia noulului produs media care se doreste „nu concurent, ci complementar publicatiilor de profil deja existente pe piata. O revista a specialistilor, profesionala si nu emotionala. O revista dedicata omului de afaceri cu raspunsuri si solutii concrete”, a declarat Sorin Dimitriu, Vice-presedintele Camerei Nationale si Presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.

Cu acest prilej, dl. Sorin Dimitriu l-a invitat pe dl. Gheorghe Marin, Secretar de Stat in Ministerul IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri, prezent in sala, sa semneze editorialul urmatoarei editii a publicatiei, invitatie acceptata cu entuziasm de distinsul oaspete.

Dumitru Nancu, Vice-presedintele Agentiei pentru Implementarea Proiectelor pentru IMM, a precizat la randul sau ca lipsa de informatii este unul din cei trei piloni deficitari de la care a pornit creionarea noii Strategii a Guvernului: „lipsa de finantare, lipsa de piata si, cel mai grav lipsa de informatie”. In acest sens, publicatia, care se constituie interfata de comunicare in dialogul economic tripartit apare intr-un moment cat se poate de bun.

O alta problema luata in discutie cu acest prilej a fost competenta jurnalistului de stire economica:”nivelul de cultura economica din mass- media este foarte scazut” e remarcat Claudiu Georgescu, Presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania. „Presa de business si-a diversificat foarte mult in ultima vreme mijloacele de exprimare. In vreme ce presa electronica raspunde la intrebarile Cine?, Ce?, Unde?, Cand?, Cum?, presei scrise ii revine misiunea de a raspunde la intrebarea De ce?, si de a fi o platforma de analiza” a adaugat editorialistul Constantin Rudnitchi. Astfel, „o publicatie scrisa de specialisti, cu un public tinta clar determinat, are toate sansele sa reziste pe o piata concurentiala” a precizat Valerica Olteanu, Decanul facultatii de Marketing din ASE.

Camera de Comert este singura organizatie neguvernamentala care poate da lectii de economie reala guvernantilor a spus Constantin Dumitru Presedintele Federatiei Patronatelor Constructiilor de Masini.

„Together for your business” este prima publicatie de afaceri a Sistemului Cameral de la intrarea in vigoare a Legii 335/2007, de organizare si functionare a Camerelor de Comert si Industrie din Romania.

„Together for your business” este produsul unui traditional parteneriat pe care Camera de Comert si Industrie a Romaniei, il are cu firma Margy Consultants, Franta. Revista va avea o aparitie lunara si se doreste o publicatie de afaceri si de prezentare a Sistemului Cameral si a mediului de afaceri din Romania. „Together for your business” este distribuit comunitatii de afaceri, autoritatilor administratiei publice centrale si locale, ambasadelor Romaniei in strainatate si reprezentantelor statelor acreditate la Bucuresti precum si camerelor de comert din intreaga lume. Totodata se distribuie gratuit in toate punctele de trafic a oamenilor de afaceri – centre de afaceri, aeroport, hoteluri etc.

„Together for your business” – revista care nu va lipsi de pe biroul fiecarui om de afaceri care conteaza.

Contact:
Dumitru Corina,
Camera de Comert si Industrie a Romaniei
E-mail: [email protected]
Web-site: www.ccir.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.