Audiere publica: „Eficientizarea cheltuirii fondurilor destinate cooperarii in zona transfrontaliera RO-UA-MD”

0
ro-ua-rm1Grupul de initiativa format din Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii Iasi, Patronatul Judetean al intreprinderilor Mici si Mijlocii Iasi, Asociatia Oamenilor de Afaceri Iasi si Asociatia Studentilor si Tinerilor Ingineri Politehnisti Iasi organizeaza marti, 6 martie 2012, intre orele 11.00-13.00, la Suceava, in cadrul Universitatii „Stefan cel Mare”, Str. Universitatii nr. 13, sala „Dimitrie Leonida”, audierea publica ce ii are ca invitati pe reprezentantii Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Suceava, reprezentanti ai Autoritatii Comune de Management a programului, autoritati publice locale si judetene, aplicanti si beneficiari ai Programului Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova din Romania, Ucraina si Republica Moldova, reprezentanti ai mediului de afaceri, reprezentanti ai mediului universitar precum si organizatii neguvernamentale.

Toti cei interesati sunt invitati sa isi exprime in scris punctul de vedere cu privire la tema audierii publice „Eficientizarea cheltuirii fondurilor destinate cooperarii in zona transfrontaliera Romania-Ucraina-Republica Moldova„.

Scopul audierii publice este de a colecta solutii la intrebarile:

1. Cum considerati ca pot fi imbunatatite procedurile de implementare a programului referitoare la achizitii secundare si verificare a cheltuielilor ce vizeaza beneficiarii astfel incat sa se asigure cheltuirea legala si eficienta a acestor fonduri?

2. Cum considerati ca pot fi imbunatatite procedurile privind contractarea finantarii nerambursabile?

Aceasta audiere publica, urmareste colectarea de solutii de la reprezentantii institutiilor sau organizatiilor care au aplicat si / sau au beneficiat de fonduri nerambursabile prin intermediul Programului Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova.

Sintetizarea acestor solutii va aparea intr-un raport realizat de Comisia de Experti a audierii publice. Raportul va fi prezentat opiniei publice in cadrul unei conferinte de presa ce va avea loc in urmatoarele 10 zile de la derularea audierii publice si va fi transmis tuturor participantilor la eveniment precum si decidentilor nationali responsabili de derularea programului, atat din Romania, cat si din tarile partenere in acest program, Ucraina si Republica Moldova.

Aveti ocazia sa va exprimati punctul de vedere fata de propunerea initiatorilor, intr-o formula riguroasa si bine argumentata!

Cei interesati sa participe sunt rugati sa-si exprime mai intai opinia in scris si sa o transmita la adresa de email: [email protected], impreuna cu formularul de inscriere completat cu exprimarea optiunii:

– transmiterea opiniei scrise;
– transmiterea opiniei scrise si sustinerea ei verbala la audierea public;
– participarea in sala.

Alte informatii utile le puteti solicita la adresa de email lobbytransfr[email protected]

Documente:
Motivatia audierii publice
Procedura de audiere publica
Indrumar de elaborare a depozitiei scrise
Formular de inscriere

Finantare.ro este partener media.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.