Au inceput inscrierile la programul Tineri Antreprenori

0

logo_tineri_antreprenoriJunior Chamber International (JCI) Bucuresti, filiala locala a celei  mai importante organizatii mondiale de tineri antreprenori si tineri manageri (www.jci.cc),  pregateste in luna mai 2009, cea de-a doua editie a programului de mentorat pentru viitori antreprenori. Inscrierile se pot face deja pe site-ul proiectului: www.tineriantreprenori.ro

Proiectul se adreseaza tinerilor, cu varste intre 18 si 35 de ani, ce au in plan infiintarea unei firme in maximum 6 luni de la participarea la program sau care au infiintat o firma cu maximum 6 luni de activitate pana la data inceperii programului.

Fiecare participant va avea un mentor personal cu care va petrece patru saptamani la biroul acestuia din urma. Mentorii sunt tineri antreprenori care au infiintat in ultimii ani start-upuri de succes in diverse domenii. Lista completa a acestora poate fi gasita la:  www.tineriantreprenori.ro/mentori

„Prima editie a programului de mentorat, desfasurata in toamna anului trecut, a insufletit 203 viitori antreprenori sa aplice pentru acest program. Acestia au trecut prin mai multe etape de selectie, iar in final au fost alesi cei 18 participanti. Putem spune ca a fost o concurenta mai acerba decat pentru inscrierea la unele din cele mai prestigioase facultati din tara. Noutatea acestui program este interactiunea directa intre mentor si mentoree si feedback-ul imediat”, declara Mihai Nasaudean, managerul proiectului – JCI Bucuresti.

Misiunea proiectului este de a contribui la dezvoltarea antreprenoriatului in randul tinerilor din Romania si de a-i sprijini pe acestia in initiativele lor, prin transfer de know-how, prin mentorat si prin training.

Pe langa discutii si sfaturi despre antreprenoriat, mentoree-ul impreuna cu mentorul vor trebui sa dezvolte un plan de afaceri ce va intra in competitia nationala Best Business Plan, organizata tot de JCI. Cel mai bun plan de afaceri va accede in finala mondiala a competitiei Best Business Plan, ce va avea loc in luna octombrie a acestui an in Tunisia, in cadrul Congresului Mondial al JCI.

„Nevoia de educatie antreprenoriala, de calitate, este atat de mare in Romania, incat acest program de mentorat incearca sa ajute la dezvoltarea cat mai multor tineri cu initiativa si cu spirit antreprenorial. Odata dezvoltat, acest spirit ce se poate aplica atat in compania proprie cat si intr-un ONG, in mediul public sau intr-o companie mare”, adauga presedintele executiv al organizatiei JCI Bucuresti, Tudor Maxim.

In urma acestui proiect se va crea o retea de tineri antreprenori ce vor putea continua relatia de colaborare initiata in timpul proiectului. Participarea la program este gratuita si este sustinuta de munca mai multor voluntari din organizatiile partenere. Inscrierile se fac pe site-ul proiectului, la adresa www.tineriantreprenori.ro.

Despre organizatori
Initiatorul proiectului este Junior Chamber International Bucuresti, parte a Junior Chamber International (JCI). JCI este cea mai mare organizatie pentru tinerii lideri si antreprenori din lume, cu o vechime de 64 de ani. Membrii JCI sunt profesionisti si antreprenori cu varste cuprinse intre 18-40 ani care vor sa se dezvolte ca lideri si sa determine schimbari pozitive in societate. JCI are peste 200.000 de membri activi in 115 tari si milioane de alumni, care se implica in numeroase proiecte si programe de dezvoltare. JCI militeaza pentru implicarea tinerilor in viata economica, politica si sociala a comunitatii lor si realizeaza proiecte in urmatoarele domenii: dezvoltare individuala, dezvoltare internationala, afaceri si comunitate. Detalii la www.jci.cc

JCI Romania exista din 2003 si a realizat pana in prezent numeroase proiecte, repurtand succese importante in competitiile internationale, cum ar fi Best Business Plan si Creative Young Entrepreneur si fiind mereu prezenta cu proiecte in conferintele si congresele mondiale si regionale, in cadrul carora a promovat antreprenoriatul romanesc. In prezent, JCI are filiale locale in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta, Iasi, Cluj si Lugoj, urmand sa lanseze in curand o noua filiala la Sibiu.

Coorganizatorii proiectului sunt organizatii importante, studentesti si de tineret din Romania: Advice Students, ASER, Business Club, FINANS si Leaders Romania.

Pentru mai multe informatii:
Mihai Nasaudean, Manager proiect
E-mail: [email protected]   
Telefon: 0744.682.865

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.