Antreprenorii lupta impotriva concurentei constructorilor straini

0

13  noiembrie 2006

Eclipsarea antreprenoriatului autohton din constructii de catre jucatorii de profil din alte tari a determinat companiile romanesti sa caute o solutie pentru a deveni concurentiale pe piata din Romania.

Cateva companii romanesti de constructii negociaza constituirea unui consortiu care sa concureze cu firmele straine pentru proiectele mari de infrastructura programate anul viitor.

Proiectul prevede asocierea in participare a 10 firme din Bucuresti si uneia din Iasi, pe baza Ordonantei de Guvern 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii. Cele 11 companii sunt Aedificia Carpati, Hidroconstructia, Energoconstructia, Iridex, Baduc, SCIT, Stizo, Metroul SA, TIAB, TMUCB, precum si Constructii Hidrotehnice Iasi. Lista firmelor din consortiu ar putea fi extinsa, in viitor.

Presedintele Traian Basescu si ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu, au recomandat companiilor romanesti din constructii si din alte sectoare economice, sa fuzioneze sau sa incerce o concentrare a afacerii, pentru a putea fi competitive pe piata europeana.

Sursa: Curierul National, 13 noiembrie 2006

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.