Agili sau apatici?

0

banner mammothsAdrian Lupei – Bitdefender

Cand ne gandim la Agile ne gandim la indivizi si interactiunea dintre ei, la software functional, la colaborarea cu clientul, dar si la receptivitatea la schimbare. Pe aceste patru valori isi pun temeiul metodologiile Agile! Scoasa din contextul valorilor din manifestul Agile „receptivitatea la schimbare” sau adaptarea trebuie sa devina un mod de a fi pentru a deveni agili la nivel de individ, echipa, organizatie sau companie.

De ce vrem sa fim agili?

Receptivitatea la schimbare se traduce prin crearea posibilitatilor de adaptare la noile situatii. Mediul de business, daca vorbim despre companii, sau piata muncii se schimba in fiecare zi prin aparitia de noi obstacole sau oportunitati. Doar adaptarea  poate fi raspunsul la aceste schimbari. Bineinteles ca putem incerca sa schimbam schimbarea, dar oare putem face asta oricand?

De ce nu putem fi agili cu adevarat?

Uneori eu chiar sunt o persoana apatica si as putea spune foarte simplu ca nu toate companiile si nu toti indivizii pot fi agili. „Uneori” de la inceputul frazei anterioare este exact acel „depinde” cu care raspunde un expert la orice intrebare. Nu doar uneori ci de cele mai multe ori agilitatea depinde de mediul de business in care activeaza compania, de cultura tarii in care lucreaza individul si implicit de cultura organizatiei.

Bitdefender se pozitioneaza ca o companie inovatoare in domeniul securitatii datelor, dar oare reusim sa inovam doar afisand aceasta matra? Nu cumva trebuie sa avem acea organizare care sa sustina inovatia? Eu unul nu cred ca sunt multi cei care vin de acasa cu inovatia in sandvisul de la pranz ci cred ca purtam tot timpul la noi ceva care prinde viata intr-o companie care stimuleaza inovatia. Mediul reprezentat de companie, organizatie sau echipa dar si educatia individului sunt factori esentiali atat pentru inovatie cat si pentru agilitate. Ce te faci daca ai inovat insa nu poti sa te adaptezi astfel incat sa poti culege roadele noii creatii?

Aceasta e doar o scurta introducere despre agilitate, dar in cadrul conferintei „… even mammoths can be AGILE ” din Iasi, 04 octombrie 2013, vom vorbi despre agilitate dar mai ales despre mamuti in toate formele lor: sponsori, clienti, proiecte, echipe de proiect sau membri ai echipelor.

Afla mai multe detalii despre eveniment

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.