Afaceri.ro organizeaza in aprilie a doua misiune economica la Cernauti

0

Imagine-Afaceri.ro-Cernauti-2016In perioada 20-21 aprilie, ca urmare a succesului inregistrat cu prima editie si a potentialului de colaborare regionala, Comunitatea Afaceri.ro organizeaza o noua editie a Misiunii economice Afaceri.ro Cernauti. Aceasta are rolul de a incuraja parteneriatele intre regiunile de frontiera, de a atrage investitii bilaterale si, implicit, de a promova mediul de afaceri regional la Cernauti. Pentru membrii delegatiei acestei misiuni economice, oportunitatile de promovare, deschiderea internationala, accesul la Conferinta bileterala Afaceri.ro Cernauti, sesiunile de Business matching & networking sau programul turistic sunt doar cateva dintre beneficiile de care se pot bucura.

„Iasul isi asuma un rol de creare, atractie si retentie a polului regional de talente ITC din Romania de Nord-Est, Ucraina (Cernauti, Odesa) si R.Moldova (Chisinau, Balti) prin conferinte de IT cu peste 1.500 de participanti, misiuni economice de afaceri, caravane de promovare ale principalelor universitati, scoli informale de IT, un aeroport din ce in ce mai bine conectat intern si extern” , spune Dan Zaharia, Senior Consultant, Extind

Marius Alexa, coordonatorul misiunii, considera ca „misiunea are loc intr-un context favorabil”. Varujan Pambuccian, deputat in Comisia de IT&C, a depus in Parlament o propunere de modificare a legii cetateniei romane, ce are un mecanism eficient si clar de atractie si retentie in Romania a talentelor. Ce inseamna toate acestea pentru Iasi si Romania de Nord-Est? Avem un nou sprijin in asumarea rolului de creare, atractie si retentie a polului regional de talente ITC din Ucraina (Cernauti, Odesa) si Republica Moldova (Chisinau, Balti).

Programul misiunii este astfel special creat pentru a cuprinde o serie de activitati menite sa incurajeze colaborarile intre Romania si Ucraina, sa prezinte mediul de business ucrainean si sa ofere oportunitatea de a participa atat la intalniri de business, cat si cu reprezentanti ai mediului academic. Misiunea face parte dintr-un program complex de incurajare si facilitare a relatiilor economice intre cele doua tari, intrucat Afaceri.ro va merge anul acesta si la Odesa, in perioada 7-8 iulie.

„Initiativa lui Varujan Pambuccian are un impact pozitiv in domenii strategice si va permite atragerea si retentia de talente specializate. Pentru industria IT & Outsourcing in particular va creste atractivitatea Romaniei pe piata europeana de munca si va fi o gura de oxigen pentru companiile deja existente”, adauga Dan Zaharia, senior consultant, Extind.

Un moment special al misiunii este Conferinta Internationala Afaceri.ro Cernauti, care anul acesta se va concentra mai mult pe sesiuni business to business si mai putin pe sesiuni de prezentari. Astfel, va avea loc o dezbatere privind Cooperarea economica transfrontaliera, o serie de intalniri individuale intre companiile romanesti si firmele ucrainene prezente, care vor continua si a doua zi.

Misiunea economica va reuni antreprenori si profesionisti din IT, constructii, productie, comert, servicii si alte domenii, reprezentanti ai administratiilor locale si institutiilor de invatamant superior. In anul 2015 delegatia romaneasca a fost formata din 40 de membri care au interactionat cu 60 de companii ucrainene.

Mai multe detalii despre programul, speakerii si costurile asociate evenimentului sunt disponibile pe pagina oficiala. Inscrierile se fac prin completarea formularului disponibil aici. Pana la data de 6 aprilie cei interesati pot profita de oferta Early Bird, care ofera pachete cu pret redus.

Evenimentul este organizat de Arhipelago si APEC, in parteneriat cu Institutul pentru Democratie si Dezvoltare, Horizont Business Hub, Saga Software si JCI Cernauti.

Acesta se desfasoara cu sprijinul partenerilor: Gemini Cad Systems, Travis, Promos Collection, Primaria Cernauti, Tehnopolis, Europe Entreprise Network, Extind, Iconic Cluster, InvestInIasi, Fabricat in Iasi, Ziarul de Iasi, Ziarul Evenimentul, Forbes, Jurnalul de Afaceri, Fundatia Post Privatizare, Finantare.ro, PlanDeAfacere.ro, Managementul-Proiectelor.ro, Intreprinzatori.ro, Meteo.ro.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.