Afaceri responsabile la Zilele Biz

0

Zilele Biz, cel mai important eveniment b2b din Romania, va avea loc in perioada 24-28 noiembrie, la Hotel Radisson SAS din Bucuresti. In premiera in acest an, cea de-a saptea editie a Zilele Biz va dedica o zi intreaga responsabilitatii sociale corporatiste ca practica de business, pe 27 noiembrie.

CSR in Romania

Evaluat la aproape 30 de milioane de euro in 2008, CSR este totusi un domeniu inca la inceput in Romania. La Zilele Biz, specialisti in marketing, comunicare si management vor prezenta acest nou trend, impactul si beneficiile pe care le ofera dar si studii de caz care compara nivelul de dezvoltare dintre piata locala si cea occidentala.

„La Zilele Biz, vom aborda responsabilitatea sociala corporatista ca strategie de business, nu doar de promovare, implicand promotorii din spatele acestui fenomen si generand discutii in jurul programelor sociale strategice si responsabile dezvoltate de compani” declara Marta Usurelu, redactor-sef Biz.

In prima parte a zilei, cele doua conferinte principale propun spre dezbatere teme ca: Etica in programele CSR, Branding corporatist prin CSR, Sisteme de evaluare si masurare a succesului proiectelor , Sectorul public si responsabilitatea sociala, Implicarea consumatorilor in programe de CSR si multe altele.

Responsabilitatea corporatista si resursele umane

Dupa-amiaza este rezervata workshopurilor interactive. Unul dintre ele va fi sustinut de compania D&D Research si va fi dedicat prezentarii unui studiu international. OWA (Organizational Wellbeing Assesment) este primul instrument de management si HR strategic de tip „screening si interventie organiza?ionala” care poate fi utilizat in dezvoltarea de programe de tip CSR, in interiorul organizatiilor.

OWA permite masurarea cu precizie a principalilor indicatori ai organizatiei si angajatilor, responsabili de conturarea starii de wellbeing a organizatiei: Financiari (Employee productivity), Emotionali (Attachment and Engagement), HR Mechanics (Sickness/absence, employee turnover), Employee attitudes (commitment, organisational citizenship etc.), Employee well-being (stress levels, stressors etc.).

Din aceasta perspectiva, OWA este un instrument valoros pentru dezvoltarea si implementarea de programe de CSR in beneficiul angajatilor companiilor.

Invitati

Robert Braun, Managing Director- Braun&Partners Network este unul dintre invitatii internationali care va prezenta studii de caz, practici si programe internationale de CSR si va sustine un workshop dedicat legaturii dintre branding si CSR. Robert Braun conduce o afacere axata pe consultanta in comunicare.

Munca sa recenta pentru clienti privati include dezvoltarea si implementarea strategiei sociale, branding-ului social si comunicarii de tip CSR pentru diverse organizatii. In trecut, a fost implicat activ in dezvoltarea Accountability Rating-ului la nivel regional, precum si in introducerea directivelor Global Reporting Initiative / G3 in Ungaria.

Printre invitatii zilei de CSR se mai numara: Dana Pirtoc – Asociatia pentru Relatii Comunitare, Camelia Sucu- Class Living, Camelia Savoiu – Lafarge Romania, Dragos Dehelean – Selenis, Dragos Bucurenci – MaiMultVerde, Ioana Manoiu – GMP PR, Despina Andrei – UNICEF.

Programul complet si lista speakerilor confirmati sunt disponibile pe www.zilelebiz.ro.

Business Media Group (BMG) este un grup independent de media, fondat in 1995 care editeaza saptamanalul in limba engleza Business Review, revista de afaceri Biz si BusinessWeek Romania – licenta celei mai citite reviste de afaceri din lume.

Pe langa acestea, Business Media Group este organizatorul de evenimente B2B: Zilele Biz, Strategic, Business Review Forum, BizAcademy.

Adina Milea
Brand Manager Biz
Business Media Group
www.zilelebiz.ro

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Plandeafacere.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Plandeafacere.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.