ADR Nord-Vest lanseaza Institutul Regional pentru Educatie, Cercetare si Transfer Tehnologic

0

15 mai 2007

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest (ADR Nord-Vest) a lansat Institutul Regional pentru Educatie, Cercetare si Transfer Tehnologic, proiect construit pe modelul propus de Presedintele Comisiei Europene, Manuel Barroso, pentru Institutul European pentru Tehnologie (IET).

Obiectivul general al viitorului Institut European, cat si cel al Institutului Regional este sa valorifice activitatile de cercetare&dezvoltare&inovare transformandu-le in activitati comerciale. Conceptul are la baza economia bazata pe cunoastere.

"Institutul European pentru Tehnologie este conceput astfel incat sa atraga talente si sa aduca impreuna cei mai buni actori in "triunghiul cunoasterii": educatie inalta-cercetare-inovare", declara Manuel Barroso la lansarea ideii IET.

Pe 8 mai a avut loc Adunarea Constitutiva a Institutului iar Institutul va fi in curand operational. Structura institutului regional urmeaza modelul propus de Manuel Barroso – finantare atat din fonduri publice, cat si din fonduri private (autoritati publice, organizatii non-guvernamentale, universitati).

Actionarii IRECTT sunt, pana in acest moment: Consiliul Judetean Cluj, Consiliul Judetean Maramures, Consiliul Judetean Salaj, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Consiliul Judetean Satu Mare, Primaria Satu Mare, Universitatea Babes-Bolyai Cluj, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj, Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj, Universitatea de Arta si Design Cluj, Universitatea din Oradea, Universitatea de Nord Baia Mare, organizatia ARIES Transilvania si ADR Nord-Vest.

Sursa: Finantare.ro, 14 mai 2007

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.