Acces project Investments va invita sa beneficiati de o noua oportunitate de finantare: POC-A1-A1.1.1-2014 „Clustere de inovare”

0

Poza newsletter_comunicat

Ministerul Fondurilor Europene a publicat spre consultare Ghidul solicitantului pentru Programul Operational Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritara PI 1 „Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare (CDI) in sprijinul competitivitatii economice”, Prioritate de investitii „Imbunatatirea infrastructurilor de cercetare si inovare si a capacitatilor pentru a dezvolta excelenta in materie de CDI si promovarea centrelor de competenta in special a celor de interes european”, Actiunea „Mari infrastructuri de CD”  Tip proiect „Clustere de inovare” – fisa de prezentare program.

In cadrul acestui apel este eligibila pentru a depune un proiect doar entitatea care administreaza si exploateaza clusterul de inovare (organizatia clusterului). Aceasta trebuie sa fie o entitate juridica inregistrata in Romania si constituita conform legislatiei in vigoare ca:

 • societate comerciala in baza prevederilor Legii 31/1990 sau
 • asociatie sau fundatie in baza Ordonantei nr.26/2000.

Valoarea finantarii nerambursabile:

 1. minim 4,5 milioane lei si maxim 30 milioane lei pe proiect;
 2. nu va depasi echivalentul in lei a 7,5 milioane euro/proiect;
 3. nu va depasi echivalentul in lei a 5 milioane euro pentru proiecte care contin si activitati de inovare pentru cluster.

Ajutorul financiar nerambursabil este diferentiat astfel:

Tabel ajutor financiar

 

 

Categorii de activitati eligibile:

 1. Investitii in facilitati CD comune ale clusterului: constructie/extindere cladiri destinate unor institute/centre/laboratoare CD; inchirierea de cladiri si/sau spatii pentru CD; achizitionarea de active corporale pentru CD: cladiri si/sau spatii, instalatii, utilaje, echipamente pentru cercetare si active necorporale pentru CD.
 2. Activitati de inovare in cluster (eligibile doar pentru IMM): obtinerea, validarea si protejarea brevetelor si altor active necorporale care apartin clusterului; detasarea de personal cu inalta calificare in organizatia clusterului; achizitia de servicii de consultanta in domeniul inovarii; achizitia de servicii de sprijinire a inovarii.
 3. Activitati de exploatare a clusterului: animarea clusterului pentru a facilita colaborarea, schimbul de informatii si furnizarea sau directionarea serviciilor specializate si personalizate de sprijin pentru intreprinderi; promovarea clusterului pentru a spori participarea unor noi intreprinderi sau organizatii si pentru a beneficia de o mai mare vizibilitate; gestionarea instalatiilor apartinand clusterului de inovare; organizarea de programe de formare, de ateliere si de conferinte pentru a sprijini schimbul de cunostinte si stabilirea de contacte, precum si cooperarea transnationala.

Atentie: Un proiect care contine activitati de investitii in facilitati CD trebuie sa cuprinda obligatoriu activitati pentru achizitionarea de instalatii, utilaje, echipamente pentru CD.

Daca va doriti sa accesati fonduri europene prin intermediul programului mentionat, Acces Project Investments va ofera asistenta pe intreg parcursul procesului de atragere a acestora, respectiv:

 • verificarea eligibilitatii firmei;
 • consultanta si asistenta in etapa de scriere a proiectului precum si in etapa de semnare a contractului de finantare;
 • consultanta si asistenta in implementarea proiectului;

Mai multe detalii cu privire la prezentul program sunt disponibile aici.

Date de contact Acces Project Investments:

Tel: +4 0371.170.780 / Fax: +4 0372 892 823

Sediul Central: Iasi, Sos. Voinesti , nr.17, 700615

E-mail: [email protected]

Web: www.accesarefonduri.ro sau www.acces-investments.eu

Like us on Facebook: www.facebook.com/AccesProjectInvestments

Follow us on LinkedIn: www.linkedin.com/company/Acces-Project-Investments

 

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.