A X-a editie a Agro Expo Bucovina luata cu asalt de peste 90.000 de vizitatori

0
Peste 90.000 de vizitatori, atat din tara cat si din strainatate, au putut admira ultimele noutati din domeniu prezentate de cele peste 135 de companii prezente la cea de a X-a editie a celui mai mare targ de agricultura din Moldova – „Agro Expo Bucovina„.

Targul a fost organizat de Camera de Comert si Industrie Suceava, in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Federatia Agricultorilor „Fermierul”si Shopping City Suceava.

Expozitia agricola a fost deschisa intre 16-18 martie a.c. si a putut fi vizitata intre orele 10:00 si 18:00. La standurile expozantilor au fost expuse masini, utilaje si tehnologii pentru industria alimentara; aparatura de laborator; produse alimentare; miere si produse apicole; arome, esente, coloranti si aditivi pentru industria alimentara; legume si fructe; conserve; echipamente de protectie pentru industria alimentara; igienizare, detergenti, dezinfectanti pentru industria alimentara; instalatii frigorifice; producatori agricoli; utilaje forestiere; masini, utilaje si unelte agricole; anvelope si piese de schimb pentru tractoare si utilaje agricole; seminte si material saditor; ingrasaminte si pesticide; tehnologii si echipamente pentru irigatii; animale de rasa si pasari; tehnologii de cresterea animalelor; tehnologii si metode de imbunatatire a raselor; incubatoare; masini si echipamente pentru abatorizare; furaje, nutreturi, concentrate, aditivi, premixuri; metode de hranire, sisteme de distributie a hranei; instrumente, tratamente si medicamente de uz  veterinar, dezinfectanti; echipamente de incalzire si aer conditionat; silozuri, uscatoare si mijloace de transport a cerealelor; flori si plante de apartament, pentru gradini, parcuri si sere; mobilier si accesorii pentru gradini si terase; echipamente si unelte pentru gradinarit.

In cadrul expozitiei si-au prezentat oferta de produse si membrii Asociatiei „Produs in Bucovina„, precum si alti producatori de produse alimentare si traditionale din mai multe judete ale tarii.

In cadrul acestui targ a fost amenajata si o expozitie de pasari si animale de rasa, respectiv bovine, ovine, iepuri, gaini, porumbei, fazani, pauni, cai si ponei.

Directorul general al CCI Suceava, Marcel Gaftoneanu a precizat ca in comparative cu editia de anul trecut numarul expozantilor si a suprafetei de expunere a crescut cu 35%.

In primul rand vreau sa multumesc tuturor participantilor si partenerilor acestei editii de exceptie  pentru profesionalismul  si modul exemplar  in care s-au prezentat. Vreau sa precizez ca expozitia s-a desfasurat pe o suprafata expozitionala de peste 6500 mp dintre care 1500 mp interior. si vreau sa mai precizez ca in cadrul evenimentului au fost expuse peste 500 de tone de utilaje agricole si peste 50 de tone de produse alimentare. De asemenea peste 30% dintre expozanti au facut prerezervari pentru editia de anul viitor” a declarant Marcel Gaftoneanu.

Pe parcursul evenimentului au avut loc concerte de muzica populara sustinute de Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, precum si o prezentare de caini de rasa si tehnici de dresaj oferita de Asociatia Chinologica a judetului Suceava.

De asemenea doritorii au putut sa faca o plimbare cu trasura iar copiilor cu poneii.

Specialistii si vizitatorii participat  in ziua de 16 martie 2012, la cea de a V-a editie a Forumului Economic National „Agricultura incotro?„, organizat de Camera de Comert si Industrie Suceava, Consiliul Judetean Suceava, Shopping City Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala in parteneriat cu Revista „Lumea Satului”, Radio Antena Satelor, Asociatia Comunelor din Romania si Federatia Agricultorilor Fermierul.

In cadrul acestuia s-au purtat discutii pe mai multe teme de interes din acest domeniu de activitate, dintre care putem enumera: „Investitiile in agricultura, motorul dezvoltarii sectorului – masuri PNDR pentru care a fost stabilit calendarul depunerii de proiecte”; „Forme de sprijin pentru finantarea si garantarea creditului rural”; „Camerele si cooperativele agricole – principalul obiectiv al agricultorilor in urmatoarea perioada”; „Agricultura Ecologica in Romania – prezent si perspective”; „Zestrea produselor alimentare sau agricole (traditionale) ce pot dobandi protectie nationala si comunitara”; „Viticultura romaneasca – la rascruce. Sa o revigoram!”; „Zootehnia ecologica – un domeniu de viitor”.

Mai multe detalii puteti gasi pe www.agro-expo.ro.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.