A sasea editie a Conferintei Nationale a Clusterelor si o dezbatere afaceri.ro vor avea loc la Bucuresti

0

Reprezentanti ai clusterelor europene, antreprenori, mediul academic, organizatii ce faciliteaza transferul tehnologic si inovarea, autoritati publice centrale si regionale sunt asteptati pe 22-23 noiembrie la cea de a sasea Conferinta nationala a clusterelor ce va avea loc la Bucuresti, Hotel Mariott, Calea 13 septembrie 90.

Timp de doua zile, in cadrul sesiunilor plenare, discutiilor in panel si workshopurilor dedicate participantii vor dezbate evolutia clusterelor in contextul specializarii inteligente, rolul lor integrator in contextul noilor lanturi de valoare industriale si modalitati de sustinere a inovarii in intreprinderi, toate acestea pe fondul elaborarii Noului Document de Politica Industriala a Romaniei.

Rolul clusterelor in dezvoltarea politicilor industriale va fi tratat prin prezentarea unor exemple de buna practica dezvoltate in cadrul proiectului INTERREG Europe „Clusterix 2.0”, in timp ce instrumente concrete dedicate integrarii clusterelor in lanturi de valoare globale cu accent pe domeniul bioeconomiei vor fi supuse dezbaterii in workshopul dedicat organizat in cadrul proiectului „Danubiovalnet”, derulat in cadrul Programului de Cooperare Transnationala „Dunarea”.

Conferinta este puternic orientata catre mediul de afaceri, atat prin intermediul workshopului derulat de catre programul Afaceri.ro, cat si prin cel al unui eveniment de brokerage organizat de catre reteaua Enterprise Europe Network. Workshopul Afaceri.ro se va desfasura sub forma unei dezbateri adresate antreprenorilor, in special celor care cauta idei si solutii privind pietele externe. Sub denumirea Foreign markets & financing, acest modul va include o sesiune dedicata internationalizarii si una dedicata oportunitatilor de finantare.
Evenimentul se bucura de atentia deosebita a Comisiei Europene in perspectiva organizarii Conferintei europene a clusterelor in Romania in cadrul semestrului european romanesc din anul 2019.
Alaturi de renumiti speakeri internationali, la conferinta si-au anuntat prezenta Ministrul Cercetarii si Inovarii, dl Lucian Georgescu, Ministrul Delegat pentru afaceri Europene, dl Victor Negrescu, secretarul de stat in Ministerul Economiei, dna Anca Magdalena Chiser si multi altii.

Evenimentul este co-organizat de catre Ministerul Economiei si se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Cercetarii si Inovarii. Acesta se bucura de sprijinul partenerilor CEC Bank, Cluster Mechatrec, Cluster MEDGreen, CMC Grup, IPA SA, INMA, ADR Centru.

Detalii cu privire la obiective, tematica, inscriere la conferinta si evenimentul de brokerage, oferta de promovare si aspecte logistice pot fi accesate la http://www.afaceri.ro/bucharest-cluster-conference-2017/.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.