A 4-a editie de „mamuti” Agili s-a incheiat la Iasi!

0

mammoth2In perioada 4-5 octombrie, Colors in Projects, in parteneriat cu Arhipelago si Today Software Magazine, au iesit in intampinarea iesenilor cu evenimentul …even mammoths can be Agile, organizat pentru prima data in capitala Moldovei.

In prima zi, participantii au avut ocazia sa dezbata, impreuna cu speakeri nationali si internationali, despre punctele slabe ale abordarii Waterfall, metode care ar trebui aplicate in functie de proiect, precum si factorii care ne influenteaza in luarea deciziilor in cadrul proiectelor.

Ne-au fost alaturi 10 speakeri, fiecare impartasind din experienta proprie:

De la Denise Vestin am aflat ca factorul cheie pentru o afacere „agila” este adaptarea metodelor de management de proiect in functie de specificitatile fiecarui proiect.

Paul Nagy a cuprins in prezentarea sa fapte reale, istorie si metafore precum si unele ipoteze care stau la baza unor presupuneri gresite in ceea ce priveste dezvoltarea de software. Ne-am amuzat cu totii la auzul afirmatiei lui Paul: daca ne-ar placea sa lucram n-am cere bani pentru asta.

Andrei Postolache ne-a vorbit despre diferite niveluri de estimari, care este diferenta dintre o estimare si un angajament. Ne-a explicat, de asemenea, ca modul in care cerem si oferim estimari schimba comportamentul echipei, in bine sau in rau.

Impreuna cu Roxana Leatu am explorat diferite modele de stabilire a preturilor in angajamentele agile si modul in care relatia cu clientul poate fi transformata de ele. Incheiem o tranzactie sau pornim o relatie cu clientul? a fost invitatia spre reflectare din partea Roxanei.

Tudor Pitulac ne-a vorbit despre factorii care determina migrarea managerilor de proiect intre diferite industrii si fortele cu care acestia se intersecteaza de-a lungul acestei calatorii.

Adrian Lupei ne-a vorbit despre metoda Kanban. El ne-a explicat cum, prin implementarea Kanban-ului in Bitdefender, procesele de lucru au fost imbunatatite, vizibilitatea activitatii a crescut, iar echipele au inceput sa colaboreze mai bine.

Dan Berteanu ne-a vorbit despre dificultatea in care se afla managerul de proiect cand deciziile pe care trebuie sa le ia au implicatii etice si ii pun sistemul de valori la incercare. Ceea ce va face managerul de proiect in astfel de situatii va influenta foarte mult cultura echipei pe care acesta o conduce.

Intr-o nota similara, Simona Bonghez ne-a explicat cum deciziile reprezinta un aspect aparte in domeniul proiectelor, prin consecintele lor asupra evolutiei unui proiect. Am aflat de la Simona care sunt punctele cheie de decizie in timpul ciclului de viata al unui proiect, pe ce modele de decizie ne putem baza, dar si care sunt acei factori care influenteaza procesul de luare a deciziilor al unui manager de proiect.

George Anghelache si Cristian Cazan ne-au incantat cu o altfel de prezentare. Imitand celebrele personaje, Luke Skywalker si Darth Vader, s-au luptat cu sabii laser in provocarea de a transforma galaxia IT conform principiilor Agile. De asemenea, au pus in scena diferite situatii cu care se confrunta un Scrum Master, oferind pentru fiecare dintre acestea solutii pentru imbunatatirea comunicarii si a activitatilor.

Ca un plus fata de evenimentele anterioare, in cadrul acestei editii ne-am dorit sa apelam si la cunstintele participantilor, implicandu-i in trei sesiuni de dezbateri – World Café – pe teme diferite. Impreuna cu speakerii prezenti la eveniment, au discutat despre Release Planning, introducerea metodei Kanban in organizatii si despre ceea ce defineste un Scrum Master bun.

A doua zi a avut loc Workshop-ul de pregatire pentru obtinerea certificarii PMP/CAPM, workshop sustinut de Simona Bonghez.

Participantii au aflat care sunt conditiile de eligibilitate pentru obtinerea certificarilor PMI (PMP® si CAPM®), cum se desfasoara  examenele si care sunt pasii ce trebuie urmati in acest proces. De asemenea, s-au discutat cateva dintre conceptele de baza (tips&tricks) necesare pregatirii pentru examinare si au fost prezentate exemple de intrebari similare celor din examen.

Vom reveni cu drag si anul viitor in Iasi, am fost intampinati de oameni frumosi si calzi, dornici sa afle mai multe informatii despre abordarile Agile si sa-si impartaseasca cunostintele.

Va invitam sa accesati imagini din cadrul evenimentului pe site-ul nostru si pe pagina noastra de Facebook!

Ne puteti da LIKE daca v-a placut !

Va asteptam cu drag la evenimentele noastre din Bucuresti, Cluj si Iasi anul viitor!

Mai multe detalii pe www.colorsinprojects.ro!

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.