Daca planurile de afaceri sunt atat de importante de ce atat de putini antreprenori le fac?

0

Raspunsul la aceasta intrebare tine cumva de natura umana: ne este mult mai la indemana sa amanam si sa evitam sa facem anumite lucruri care necesita timp si efort. In plus, planul de afaceri nu vine cu garantii incluse si de asta multi antreprenori se gandesc: „ce sens are sa fac un plan de afaceri daca oricum lucrurile sunt atat de volatile in mediul economic actual si ce planific eu in ianuarie s-ar putea sa nu mai fie valabil in iunie”.

In realitate, afacerile care au la baza o planificare, au sanse mult mai mari de succes si pentru ca realizarea planului de afaceri te pregateste mai bine sa faci fata provocarilor venite din mediu si poti uneori sa anticipezi anumite modificari.

Da, e mai comod sa spui ca oricum nu te va ajuta un plan de afaceri si sa nu-l faci; poti sa continui sa-ti administrezi afacerea dupa instinct si chiar sa mearga. Dar daca diferenta ar fi de la supravietuirea firmei la cresterea cu 30% a cifrei de afaceri intr-un an, nu crezi ca ar merita efortul sa te apuci sa-ti faci planul de afaceri?

Un material plandeafacere.ro. Toate drepturile rezervate.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.