Ar trebui sa apelez la un consultant in scrierea planului de afacere?

0

Cand vine vorba de angajarea unui consultant in scrierea planului de afacere, opiniile sunt impartite: unii oameni de afaceri cred cu tarie in utilitate angajarii unui expert extern pentru ca poate aduce noi perspective si cunostinte care pot adauga valoare planului de afacere, in timp ce altii considera ca angajarea unui consultant implica niste costuri mult prea mari raportate la beneficiul primit si in plus, acestia (consultantii) nu stiu afacerea atat de bine pe cat o cunosc intreprinzatorii.

Un consultant in planificarea afacerii poate fi o resursa foarte valoroasa in scrierea planului de afaceri. In acelasi timp, este mai bine pentru un intreprinzator sa isi realizeze singur planul de afaceri, dar in multe cazuri acest lucru nu este realizabil fie din ratiuni de timp, fie de cunostinte.

Apeleaza la un consultant in afaceri pentru partea de cercetare, scriere, editare si feedback. In cazul in care consultantul face cea mai mare parte a activitailor din procesul realizarii planului de afaceri, asigura-te ca acesta se consulta si comunica constant cu tine. Ofera din timpul tau pentru a reviziui si a te familiariza cu fiecare etapa a planului de afaceri pentru a putea explica si detalia anumite aspecte in situatia in care vei fi pus sa il prezinti in fata unor potentiali finantatori sau investitori.

Angajarea unui consultant specializat te poate ajuta sa economisesti timp pe care il poti investi in managementul afacerii, dar iti poate in acelasi timp oferi o perspectiva noua asupra afacerii tale.

Mai multe informatii despre ce trebuie sa urmaresti atunci cand angajezi un consultant in afaceri gasesti in articolul: Cum sa angajezi un consultant pentru realizarea planului de afacere.

Un material plandeafacere.ro. Toate drepturile rezervate.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.