Portfolio Management Professional (PfMP)

0

CertificareO noua certificare asteapta sa fie imbratisata de profesionistii managementului de proiect. Certificarea se afla in stadiul de program pilot iar, in prezent, PMI parcuge pasii ce vor avea ca rezultat lansarea unei noi certificari, cu numele – Portfolio Management Professional – PfMP. Avand ca scop recunoasterea nivelului avansat de experienta si skill-uri pentru Managerii de Portofoliu.

PMI precizand ca certificarea PfMP demonstreaza abilitatile dovedite in managementul coordonat a unuia sau a mai multor portofolii, pentru a atinge obiectivele organizationale. Detinatorii unei certificari PfMP sunt responsabili de managementul proceselor de portofoliu, comunicarea cu privire la progresul portofoliului si recomandari pentru viitoarele actiuni luate.

Daca managerii deproiect si program au in responsabilitate „doing work right”, aceasta certificare devine ideala pentru cei care au ca responsabilitate sa se asigure ca orgzanizatia lor „is doing de right work”.

Cine ar trebui sa aplice?

Persoanele ce indeplinesc rolul de manager de portofoliu si urmaresc sa demonstreze ca detin abilitati ce pot fi dovedite si experienta necesara pentru a conduce si pentru a alinia un portofoliu de proiecte si programe, pentru a indeplini strategia si obiectivele organizationale.

Cine este eligibil?

Pentru a aplica pentru certificarea PfMP, trebuie sa indeplinim urmatoarele conditii:

  • Diploma de absolvire a studiilor liceale (sau echivalenta);
  • 7 ani sau 10.500 ore experienta in managementul de portofoliu pe parcursul ultimilor 15 ani consecutivi.

sau

  • Diploma de absolvire a studiilor universitare de lunga durata (sau echivalenta);
  • 4 ani sau 6.000 ore experienta in managementul de portofoliu pe parcursul ultimilor 15 ani consecutivi;
  • Dat fiind faptul ca managementul de portofoliu este focusat pe chestiuni de investitii strategice si decizii de un inalt nivel organizational, este adecvat sa avem o fundatie formata din experienta profesionala de afaceri.  Toti aplicantii trebuie sa detina un minimum de 8 ani (96 luni) experienta profesionala de afaceri.

Deoarece aceasta certificare se afla in stadiul de program pilot, este asteptat ca in a doua parte a anului 2014 sa avem si primile persoane ce vor ajunge sa detina o certificare PfMP.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.